Siirry pääsisältöön

Ruokapohdintoja

Lueskelin netistä noista raskausdiabeteksen ruokasuosituksista. Vähän eri suosituksia näyttää olevan. Joissain saa syödä esim. vain yhden hedelmän päivässä, joissain taas enemmän.

Tässä tämän päivän syömiset:

klo 6 lasi vettä
klo 7 kahvi maidolla, vettä, 2 palaa Real-leipää, 2 juustosiivua, margariinia, 1/2 avokado, kurkkusiivuja
klo 9 satsuma, lasi vettä, raskausmonivitamiini, magnesium
klo 10.30 lounas:  lautasellinen makkarakeittoa, 100g kurkkua, ruisnäkkäri + margariinia, 1dl mustaherukoita, vettä
klo 13.45 välipala: kahvi, 1 pala 100% ruisleipää, margariinia, leikkele, kiivi

Päivälliseksi suunnittelin syöväni tonnikalasalaattia (tomaatti, kurkku, salaatti, paprika, tonnikala vedessä, raejuusto), 2dl rasvatonta maitoa ja 1 pala ruisleipää+margariinia.

Iltapalaksi 2 palaa ruisleipää, margariinia, juustoa, päälle vielä avokadoa + paprikaa ja lasillinen luonnonjugurttia.

Meneeköhän nämä nyt yhtään oikeaan suuntaan? Tuota ruisleipää pitää löytämäni ohjeen mukaan syödä ihan tuhottoman paljon! En ole myöskään tottunut syömään näin monta kertaa päivässä.

Ajattelin ottaa huomiselle neuvolakäynnille ruokapäiväkirjan lisäksi mukaan myös kauppakuitin...

Eli tämmöisiä tuli ostettua:



Näistä riittänee ruokaa aika moneksi päiväksi. Suunnitelmissa on:

kanasalaattia
tonnikalapastaa (tonnikala, tomaattimurska, ruokakerma)
makaronimössöä (hernemaissipaprika, jauheliha + tumma makaroni)
seitiä ja lohkoperunoita
keitettyjä perunoita ja kanakastiketta

(Tuota leipäjuustoa en varmaankaan saa syödä ja kevytmaidot & marjasoseet ovat Simolle.. )

Oli muuten aika ankeaa raahustaa Lidlin paistopisteen, karkkiosaston ym. herkkujen ohi ostamatta mitään. Kauppalaskun loppusummakin oli ihan tajuttoman alhainen verrattuna siihen kuinka paljon ruokaa sillä sai.

Kommentit

  1. Vastaukset
    1. Joo mä käyn usein Lidlissä, kun se on meidän "lähikauppa". Mies käy aina Prismassa...

      Poista
  2. Mää en tiedä yhtään miten raskausdiabeteksessä on noi ruokasuositukset, mutta kerron nyt ihan tosta oikeasta diabeteksestä. Siinä ei oo mitään ihmeempiä listoja siitä kuinka monta hedelmää saa tai pitää syödä päivässä. Mua oikeestaan huvitti tuo kommentti aikalaila. Miksi sitä pitäisi rajottaa? :D Sehän on oikeastaan vaan hyvä, että niitä syöt. :) Tärkeetä on syödä siis monipuolisesti ja pitäisi päivässä olla tosiaan aamupala, lounas, (välipala), päivällinen ja iltapala. Ihan normisti siis pitää syödä niin raskaana ollessa kuin ennenkin sitä ja sen jälkeen. :) Hupsua tuollainen hedelmän määrä minusta. Huvittaa. :D Mutta ois kiva kuulla millaset ohjeet oot saanu/saat neuvolassa syömisestä ja muustakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aika samantyyppiset ohjeet sain kuin mitä tuona esimerkkipäivänä söin. Ja noiden ohjeiden mukaan saa onneksi syödä 2-3 hedelmä/marja-annosta päivässä. Näköjään mun huoli oli ihan turha:)

      Noiden ohjeiden mukaan pitäisi syödä kevytjuustoa ja me ei syödä mitään kevyttuotteita (keinomakeutettuja jne.). Neuvolatädin mukaan on ihan ok syödä tota normaalirasvaista juustoa, jos sokeriarvot pysyy kuosissa.

      Mun pitää nyt 2 viikkoa noudattaa dieettiä ja vasta sen jälkeen aloittaa mittaukset. Kirjottelen myöhemmin sitten lisää miten edistyy...

      Poista
    2. Tosi jännä homma tuo hedelmä-juttu. :O Noh, eihän siinä. :)

      Poista
    3. Niin ja jään oottelemaan lisää tietoja tuosta ruokavaliosta ja muustakin. :)

      Poista
  3. Se tiheään syöminen on kaikista tärkeintä raskausdiabeteksessa. pitkä ruokaväli nostaa verensokeria. Perusruokavalio lautasmallin mukaan ja säännölliset ruoka ajat ja herkkujen välttäminen. Siinä se :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki