Siirry pääsisältöön

Ruokailuja 11,5kk iässä

Ajattelin hiukan kirjoitella meidän tämän hetkisistä syömisistä.

Maidossa siirryttiin muutama päivä sitten kokonaan tavalliseen kevytmaitoon. Vaihto sujui tosi helposti. Aluksi annoin esim. tavalliseen maitoon keitettyä puuroa. Siitä siirrytiin 1/3 tavallista maitoa + 2/3 korviketta, sitten puolet ja puolet ja lopulta korviketta vaan ihan pieni loraus tavallisen maidon joukkoon. Missään vaiheessa Simo ei kieltäytynyt juomasta tavallista maitoa. Ihan alussa paukutteli jonkun verran, mutta se jäi nopeasti pois.

Maitoa kuluu aika paljon, ainakin puoli litraa päivässä. Maitoa annan n. 1,2dl kerralla. Heti aamulla kun herää, molemmille päikkäreille nukahtaessa ja myös iltaunille nukahtaessa. Joskus myös aterioiden välissä, varsinkin jos olemme vaunujen kanssa kaupungilla liikenteessä. Ja aina ei nukahda tuolla yhden maidon satsilla, joten sitten annan lisää.

Jo kuusi hammasta, kyllä näillä kelpaa syödä :)

Vettä Simo juo varmaankin ihan liian vähän. Välillä shottilasista hörpyttäen tai nokkamukista. Mutta tosi pieniä määriä päivässä.

En ole myöskään enää ostanut lihasoseita, vaan tarjoilen samaa ruokaa mitä itsekin syön. Kaapissa on vielä vauvanpuurojauhetta, mutta kun ne on syöty en osta enää lisää. Ainoastaan marjasoseita olen ostanut. Tämä ihan siitä syystä, että kaikki kesällä pakastetut marjat on syöty jo ajat sitten.



Aamupala ja iltapala on yleensä joko:

puuro + marjasose
marjasose + luonnonjogurtti
voideltu leipä + pari juustosiivua

Ruokana jotain helposti valmistettavaa, yleensä uuniruokaa. Tänään on esim. uunibataattia, kanafilettä, avokadoa ja raejuustoa. Saa nähdä miten maistuu :)

Tässä joitakin Simolle hyvin maistuneita pääruokia:

siskonmakkarakeitto
makkarakeitto
kasvissosekeitto
jauhelihavuoka (perunasipulisekoitus, jauheliha, tomaattimurska, ruokakerma, feta)
uunilohi
kanasalaatti

Välipala unohtuu monina päivinä antaa, mutta se on yleensä:

kiiviä
appelsiinia
banaania
luonnonjogurttia + sosetta
marjakeittoa
raejuustoa

Mitä teillä syödään? Otan mielelläni vinkkejä vastaan myös helpoista ruuista, mitkä maistuvat niin 1-vuotiaalle kuin aikuisillekin :)


Ps. Huomenna sinne samperin sokerirasitukseen...

Kommentit

  1. Kirjoittele ihmeessä lisää näistä teidän ruokajutuista. Ne kiinnostaa niin kovin kun ei meinaa keksiä mitä me syötäis! Siis ihan arkiruokaa juurikin yks veelle ja aikuisille... Toivottvasti tänne kommenttiinkin tulee hyviä vinkkejä! Tavallista maitoa yritettiin antaa kans pojalle korvikkeen seassa, mutta yö meni niin hulabalooksi ja maha aivan sekaisin, että ootellaan vielä. Ruuassa menee hienosti eikä aiheuta ongelmia. Myös juustot sopii, mutta jugurtteja ja viilejä ei syö. Onneksi teillä on sujunut noin hyvin! Paljon tsemppiä sokerirasitukseen, äkkiä se on onneksi ohi! =)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus kun kukaan ei enää kerro isompien vauvojen ruokailuista. Meillä tehdään myös usein samaa ruokaa Minealle ja muulle perheelle. Öljyssä ja yrteissä paistettu seiti maistuu meillä ja on helppoa ja nopeaa kun kaveriksi keittää vaikka parsakaalia. :)
    Juoko poika maidon nokkamukista vai mistä? Juuri mietin milloin siirrytään täysin lehmänmaitoon.

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus, taidampa tehdä samanlaisen kunhan kerkiän :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki