Siirry pääsisältöön

Neuvolalääkäri ja synnytysvalmennus

Kävin sitten neuvolalääkärillä valittelemassa näitä lonkkakipuja. Sain loppuviikon sairaslomaa, ja pitää sitten mennä hakemaan lisää jos kivut ei hellitä. Työterveyslääkärikin voi kuulemma jatkosaikun kirjoittaa tän tyyppiseen vaivaan, mikä on tosi hyvä juttu. Lääkäri teki myös sisätutkimuksen ja siellä oli kaikki ok. Menkkatyyppisistä kivuista sanoi, että ne on ihan ok jos tulee silloin tällöin, mutta jos alkaa tulemaan säännöllisesti niin sitten vaan lepoa.

Eilen oli ensimmäinen synnytysvalmennus. Aiheena synnytys ja kivunlievitys. Se vetäjä oli tosi hyvä, ja paljon tuli uutta tietoa. Esim. se, että näillä viikoilla jos vauva päättäisi tulla maailmaan ei sitä enää pahemmin esteltäisi. Ja että ennen rv 35 ei saa mennä synnyttämään Hyvinkäälle tai Porvooseen, vaan sitten pitäisi suunnata suoraan Naistenklinikalle. Lopuksi katsottiin synnytysvideo. Mieskin tykkäsi, että toi synnytysvalmennus oli paljon hyödyllisempi kuin se viime viikkoinen perhevalmennus.

Kivunlievitystä oon miettinyt sen verran, että ainakaan niitä aquarakkuloita en halua kokeilla! Muuten voivat antaa vaikka kaikki kivunlievitykset mitä on saatavilla :) Mulla on kai korkeahko kipukynnys niin saa sitten nähdä kuinka kamalaa se synnytyskipu oikeasti on. Kävin ennen aina hammaslääkärissä ilman puudutusta (ja mulla on tosi paljon reikiä!) ja joskus mursin ranteeni enkä tajunnut mennä moneen päivään lääkäriin...

Mulla on muutenkin tätä veri/piikkikammoa niin pelottaa kaikki oksitosiinitipat sun muut. Eniten pelottaa kuitenkin se, että joudun sektioon. Ei niinkään se, että vauva vaikka sattuis syntymään poikittain perätilassa ;)

Kommentit

  1. Ei siihen sektioonkaan kuole :) Itselle se tehtiin suunnitellusti 7 viikkoa sitten perätilasta johtuen ja olen täysin parantunut ja itseasiassa helpottunut siitä, vaikka ensin olin pettynyt kun en saanut synnyttää. Ei repeämiä eikä tikkejä, paitsi tietty mahassa viikon verran ja istumaan pääsee heti. Mukelo oli aika reilun kokoinen ja uskon päässeeni helpommalla näin.

    VastaaPoista
  2. Mua kammottaa myös piikit ja veri, joten puudutukset vähän hirvittää. No, kylläpä se sit paikanpäällä selviää, miltä tuntuu ja mitä tarvitsee. Ehkei se pistäminen enää niissä synnytyskivuissa tunnu. :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lidl vs. Prisma

Käytiin eilen ostamassa loppuviikon ruokaostokset Lidlistä. Rahaa meni 39€ ja saimme kolme kassillista ruokaa. Veikkaan, että samoihin ostoksiin olisi Prismassa mennyt n.70€. No mitä sitten ostettiin? 4 x kevytmaito Luonnonjogurttia ja viiliä Rahkaa Maustettua ruokakermaa Fetaa Leipä (0,99€) Jalkapallosämpylöitä Omenoita Banaania Sipuleita Tomaattia Kurkkua Kinkkusuikaleita 700g jauhelihaa "Tuoreita" kalapuikkoja Kierrepastaa Mehutiivistettä Pari lamppua Säilykeananasta Säilykepersikoita Ketsuppia Ruuaksi teen kinkkupastaa, makaronilaatikkoa, lihapullia ja kalapuikkoja. Näistä meille riittää ainakin viidelle päivälle kun mies ei syö kotona lämmintä ruokaa. Ja nyt taas ihmettelen, miksei käydä Lidlissä useammin? Koska mieheni on bonusten perään? Melkoisen määrän bonusta pitäisi kerätä, että Lidl tulisi kalliimmaksi... Missä ruokakaupassa te tykkäätte käydä?

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o