Siirry pääsisältöön

Raskausajan plussat ja miinukset

Plussat

+ Hiukset on hyvässä kunnossa, kiiltävät ja niitä ei juurikaan tarvitse pestä. Normaalisti multa lähtee ihan älyttömästi hiuksia ja ne on aina likaset.
+ Iho on myös hyvässä kunnossa. Ihan alkuraskaudesta finnejä pukkas, mutta nyt niitä ei enää tule. Normaalisti iho on kesällä rasvanen ja talvella kuiva, nyt se on ollut ns. normaali koko ajan :)
+ Voin syödä hyvällä omatunnolla herkkuja.
+ Kilot kerääntyy vaan mahaan ja tisseihin, en näytä ainakaan vielä tasaisen turvonneelta
+ Nukun tosi hyvin. Normaalisti mulla on unettomuutta ja vaikeuksia nukahtaa, nyt nukun kun tukki.
+ Pääsin heti kunnalliselle hammaslääkäriin kun plussasin, ja hampaat hoidettiin kuntoon. Normaalisti aikaa saa odottaa vuodenkin verran.
+ Voin hyvällä tekosyyllä kieltäytyä turhista kissanristiäisistä ja menoista raskauteen vedoten
+ Tekee mieli syödä kaikenlaista terveellistä ja tuoretta

Miinukset

- Lonkkakivut
- Alaselkä tohjona
- Ainainen väsymys
- Röyhtäilen ja piereskelen
- Närästys
- Oksennus kurkussa vähän väliä, ruoka pyrkii ylös
- Jalkakrampit
- Kyljen kääntäminen haastavaa
- Joutuu kuuntelemaan ällöttäviä synnytyskertomuksia ja tarkkoja kuvauksia pirjopettereiden kakkalaaduista
- Eteneminen hidasta, puuskutus
- Ei voi ottaa sitä viinilasillista
- Varpaankynsien leikkaus ja kaikenlainen sheivaus erittäin haastavaa

Kommentit

  1. Eihän raskaus ole mikään syy vetää herkkuja :) Ja ainakin täällä Espoossa pääsee kunnalliseen hammashuoltoon 1-2 kuukaudessa.Mutta hyvää loppuodotusta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o