Siirry pääsisältöön

1-vuotis neuvola

Simon mitat 1-vuotiaana:

Paino: 9970g
Pituus: 75,2cm
Päänympärys: 46,7cm

"Touhukas poika, tukea vasten kävelee, kovaa vauhtia konttaa. Sanoja tapailee. Ruokahalu vaihteleva, kasvu etenee hyvin. Tavallista maitoa saa, tuttipullosta luopuminen ja ruokailut ja maidot ruokapöydän ääreen. Hieno poika."

Neuvolakäynnin jälkeen mulle tuli taas sellainen olo, että olen tehnyt kaiken väärin. Neuvolatädin mukaan tuttipullosta pitää luopua heti ja maitoa antaa vain ruokailujen yhteydessä.

Simohan syö edelleen todella huonosti ja hieman epäilen, söisikö yhtään sen paremmin jos pitäisi vielä maitoa samalla antaa. Maitoa Simo saa heti herätessään, molemmille päiväunille mennessä sekä illalla ennen nukahtamista.

Toki Simo juo myös nokkamukista ja välillä hörppyyttämällä tavallisesta mukista. Enkä tiedä mikä se mystinen ero nokkamukin ja tuttipullon välillä on, ainakin tuon meidän MAM:n nokkamukin suu on melkein samanlainen kuin tuttipullossa...



Kaverisynttärit meni hyvin. Täällä oli 5 taaperoa äiteineen. Kaikki lapset syntyneet ihan parin kuukauden sisällä. Ja näistä viidestä äidistä jo kolme on uudelleen raskaana :) Jee, mulla on jatkossakin mammakavereita!

Illalla vielä appiukko tuli juhlimaan synttäreitä. Ei ilmoittanut mitään että on tulossa, tupsahti vaan ovesta sisälle. Tyypillistä appiukkoa.. Noh, onneks ei ole sitten tulossa silloin kun muut sukulaiset tulee lauantaina.

Olen nyt pari päivää mittaillut kotona sokereita ja yksikään arvo ei ole ollut yli rajojen. Tänään mulla oli kamalia vaikeuksia saada sitä veritippaa otettua. Jouduin ottamaan viidestä eri sormesta ennenkuin sain mitattua..

Se ah niin ihana pahoinvointi on myös palannut! Pari päivää mennyt 24/7 yökötyksen kourissa. Tänään ja eilen on myös supistellut. Tuntuu, ettei auta vaikka kuinka hitaasti yrittäisi kävellä. Alan olla jo ihan valmis synnyttämään...

Kommentit

  1. Täällä toinen huono-äiti fiiliksissä oleva...

    Älä kuule huoli siitä tuttipullosta. Meidän juniori täytti tammikuussa 2v ja edelleen ottaa nukkumaan mennessään tuttipullosta maidon. Pitäis alkaa vierottamaan pullosta nyt, ettei sitten kesän jälkeen ole kaks pullossa roikkujaa. Tai vauvahan roikkuu tississä toivon mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kesken jäi... Vai on pahoinvointi palannut, toivottavasti loppuu yhtä äkkiä kuin alkoikin.
      Mie kans olen niin valmis jo synnyttämään. Vaikka sitten tuntuu toisaalta ihan hullulta että nyt on jo rv33 menossa. 7viikkoa laskettuun aikaan...

      Poista
    2. Kumma juttu, kun Simosta pahoinvointia oli vaan ihan alussa ja silloinkin aika vähän. Tässä raskaudessa kuvotus jatkui tosi pitkään, johonkin puolivälin tienoille.

      Salaa toivon, et tää syntyis vaikka jo kesäkuun aikana niin ei tarvis koko kesää kärvistellä mahan kanssa.

      Ehkä en vaan enää mainitse siitä tuttipullosta mitään neuvolatädille :)

      Poista
  2. Tuli mieleeni, kun sanoit ettet meinannut saada verta tulemaan sormesta. Niin millanen sulla on se pistoväline? Niissähän on yleensä sellanen "mittataulukko", että kuinka syvälle se pistää. Eihän sulla vaan ole se jotenkin tosi pienelläään? Ja sitten toinen vinkki on, että kantsii pestä käsiä kuumalla vedellä niin veri tulee paremmin tai muuten vaan lämmittää käsiä esim. hieromalla niitä yhteen niin veri lähtee liikkeelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se pistin on sillä isoimmalla pisaralla. Ja kuumalla vedellä oon aina pessyt kädet ennen pistämistä. Nyt tosin oon tajunnut, et pikkurillistä tulee verta parhaiten. Muista sormista ei oikein onnistu :(

      Poista
  3. No meilläkin tuttipullosta aamu ja iltamaito mutta neuvolassa sanottiin että se on ihan ok. Eli näillä mennään ja kaikki omalla painollaan sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin kans jostain lehtisestä, että 2-vuotiaana pitäisi vierottaa tutista ja tuttipullosta. Tuntuu, et toi meidän neuvolatäti on niin ehdoton kaikkien juttujen kanssa. Tulee sellanen tosi syyllinen olo kaikesta.

      Poista
  4. Meillä luovuttiin tuttipullosta joskus 7 kk paikkeilla. Poika halusi välttämättä pitää pulloa itse kädessään ja painoi tuttiosan suutaan vasten ja sitten sieltä roiskui maitoa ympäriinsä. Muutaman sotkemisen jälkeen vaihdettiin kokonaan nokkamukiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuossa vaiheessa tuttipullossa oli pumpattua äidinmaitoa ja sitä ei tullut enää sellaisia määriä, että olisin halunnut sitä tuhlata. Joskus 10,5 kk paikkeilla aloin antaa silloin tällöin n. 30 ml tavallista lehmänmaitoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki