Siirry pääsisältöön

Rv 35+5: Sairaalaan tutustuminen ja viimeinen neuvolalääkäri

Kävimme eilen tutustumiskäynnillä Naistenklinikalla. Meitä oli siellä 7 isomahaista mammaa + miehet. Mulla oli selkeästi kaikista pienin maha, mutta onnettomin kävelytyyli. Aiemmin samana päivänä mun rakas koirani päätti nimittäin karata pupujahtiin. Sillä seurauksella, että joudun juoksemaan umpihangessa sen perässä tosi kauan. Siis minä, joka en todellakaan ole ottanut raskausaikana yhtäkään juoksuaskelta. Hätätilanteessa sitä pystyy mitä uskomattomampiin urheilusuorituksiin.

Juoksutreenien jäljiltä lonkka oli koko päivän ihan hemmetin kipeä, ja linkutin onnetonta vauhtia. Lisäksi alapäässä tuntui sellaista jomotusta, että vauveli on tulossa minä hetkenä hyvänsä.

Sairaalasta jäi kaikenkaikkiaan tosi positiivinen kuva. Synnytyshuoneet vaikuttivat viihtyisiltä ja perhehuoneitakin oli runsaasti tarjolla. Käytiin läpi erilaisia ponnistusasentoja, ja kuulemma ammeeseenkin pääsee halutessa avautumisvaiheessa.

Järkytyksenä mulle tuli tieto siitä, että otit sitten minkä puudutuksen hyvänsä saat myös käteen tipan! Hieno uutinen tämmöiselle piikki- ja verikammoiselle.. Mietinkin, että pitääkö tässä nyt yrittää lähteä synnyttämään pelkän ilokaasun voimin?

Herkuttelin eilen mäkkärin juustohampurilaisella, tacopaistoksella ja lakupussilla. Tätä en todellakaan suosittele päivää ennen neuvolan punnitusta! Jo herätessä turvotus oli hirveää, ja neuvolan vaaka näyttikin +960g/vko lukemat!

Hemoglobiini 131
Verenpaine 114/79
Turvotus +
Pissa puhdas
Sf-mitta 29 (viimeksi 30)
Raivotarjonta
Sykkeet 180
Liikkeet +

Tänään oli viimeinen neuvolalääkärikäynti. Sisätutkimuksen teki valmistuva lääkäri, ei mikään kovin helläkätinen sellainen. Viimeksi kohdunkaulaa oli jäljellä 2cm, mutta nyt 3-4cm?? Kohdunsuu oli pehmentynyt ja pikkuisen auki. Pikkuisen pää oli laskeutunut jo tosi alas, ja siltä se kieltämättä tuntuukin. Lääkäri sanoi, että lähtökuopissa ollaan :) Sf-mitta huitelee edelleen ihan alakäyrillä joten ei pelkoa suuresta vauvasta. Dopplerilla saatiin hirmuiset sykkeet, koska vauva vähän suuttui kovakätiselle lääkärille :)

Kommentit

 1. Se riippuu ihan lääkäristä ja kohdunkaulan muodosta, että paljonko se sitten loppujen lopuks on.. Mulla kaks eri lääkäriä sai eri pituudet, tosin vaan puolen sentin heitolla, mutta kuitenkin.
  Ja sit ultralla ja käsikopelolla saadaan usein eri mitat..

  VastaaPoista
 2. Mulla tuntuu kans kuin olis rantapallo jalkojen välissä. Toivottavasti enteilee lähenevää synnytystä. Ei näin montaa viikkoa enää jaksais...

  VastaaPoista
 3. Ei se sf-mitta välttämätää kerro vauvan koosta mitään, koska mun kaveri on 27 raskausviikolla ja mahaa ei ole ollenkaan, ei siis mitään! Mua itseä olis harmittanu jos ei olisi vatsaa tullut ollenkaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

Noro

Iski se norovirus sitten tännekin. Sairastuin su-ma välisenä yönä ja olin eilisen ihan poissa pelistä. Mies joutui jäämään töistä kotiin hoitamaan poikaa. Tänään joutui menemään töihin, mutta onneksi tästä sohvalta käsin pystyy poikaa vahtimaan ja itsekin nukkumaan päikkäreiden aikana. Tän rajun taudin ansiosta vuorokaudessa lähti 3 kiloa. Nyt pystyn onneksi jo vähän juomaan vettä, laimennettua gefilus-mehua ja syömään jäisiä mustikoita. Eilen tuli ulos ihan kaikki. Pelkään vaan, että sama tauti iskee myös Simolle ja miehelle...

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki