Siirry pääsisältöön

Rv 35+5: Sairaalaan tutustuminen ja viimeinen neuvolalääkäri

Kävimme eilen tutustumiskäynnillä Naistenklinikalla. Meitä oli siellä 7 isomahaista mammaa + miehet. Mulla oli selkeästi kaikista pienin maha, mutta onnettomin kävelytyyli. Aiemmin samana päivänä mun rakas koirani päätti nimittäin karata pupujahtiin. Sillä seurauksella, että joudun juoksemaan umpihangessa sen perässä tosi kauan. Siis minä, joka en todellakaan ole ottanut raskausaikana yhtäkään juoksuaskelta. Hätätilanteessa sitä pystyy mitä uskomattomampiin urheilusuorituksiin.

Juoksutreenien jäljiltä lonkka oli koko päivän ihan hemmetin kipeä, ja linkutin onnetonta vauhtia. Lisäksi alapäässä tuntui sellaista jomotusta, että vauveli on tulossa minä hetkenä hyvänsä.

Sairaalasta jäi kaikenkaikkiaan tosi positiivinen kuva. Synnytyshuoneet vaikuttivat viihtyisiltä ja perhehuoneitakin oli runsaasti tarjolla. Käytiin läpi erilaisia ponnistusasentoja, ja kuulemma ammeeseenkin pääsee halutessa avautumisvaiheessa.

Järkytyksenä mulle tuli tieto siitä, että otit sitten minkä puudutuksen hyvänsä saat myös käteen tipan! Hieno uutinen tämmöiselle piikki- ja verikammoiselle.. Mietinkin, että pitääkö tässä nyt yrittää lähteä synnyttämään pelkän ilokaasun voimin?

Herkuttelin eilen mäkkärin juustohampurilaisella, tacopaistoksella ja lakupussilla. Tätä en todellakaan suosittele päivää ennen neuvolan punnitusta! Jo herätessä turvotus oli hirveää, ja neuvolan vaaka näyttikin +960g/vko lukemat!

Hemoglobiini 131
Verenpaine 114/79
Turvotus +
Pissa puhdas
Sf-mitta 29 (viimeksi 30)
Raivotarjonta
Sykkeet 180
Liikkeet +

Tänään oli viimeinen neuvolalääkärikäynti. Sisätutkimuksen teki valmistuva lääkäri, ei mikään kovin helläkätinen sellainen. Viimeksi kohdunkaulaa oli jäljellä 2cm, mutta nyt 3-4cm?? Kohdunsuu oli pehmentynyt ja pikkuisen auki. Pikkuisen pää oli laskeutunut jo tosi alas, ja siltä se kieltämättä tuntuukin. Lääkäri sanoi, että lähtökuopissa ollaan :) Sf-mitta huitelee edelleen ihan alakäyrillä joten ei pelkoa suuresta vauvasta. Dopplerilla saatiin hirmuiset sykkeet, koska vauva vähän suuttui kovakätiselle lääkärille :)

Kommentit

 1. Se riippuu ihan lääkäristä ja kohdunkaulan muodosta, että paljonko se sitten loppujen lopuks on.. Mulla kaks eri lääkäriä sai eri pituudet, tosin vaan puolen sentin heitolla, mutta kuitenkin.
  Ja sit ultralla ja käsikopelolla saadaan usein eri mitat..

  VastaaPoista
 2. Mulla tuntuu kans kuin olis rantapallo jalkojen välissä. Toivottavasti enteilee lähenevää synnytystä. Ei näin montaa viikkoa enää jaksais...

  VastaaPoista
 3. Ei se sf-mitta välttämätää kerro vauvan koosta mitään, koska mun kaveri on 27 raskausviikolla ja mahaa ei ole ollenkaan, ei siis mitään! Mua itseä olis harmittanu jos ei olisi vatsaa tullut ollenkaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lidl vs. Prisma

Käytiin eilen ostamassa loppuviikon ruokaostokset Lidlistä. Rahaa meni 39€ ja saimme kolme kassillista ruokaa. Veikkaan, että samoihin ostoksiin olisi Prismassa mennyt n.70€. No mitä sitten ostettiin? 4 x kevytmaito Luonnonjogurttia ja viiliä Rahkaa Maustettua ruokakermaa Fetaa Leipä (0,99€) Jalkapallosämpylöitä Omenoita Banaania Sipuleita Tomaattia Kurkkua Kinkkusuikaleita 700g jauhelihaa "Tuoreita" kalapuikkoja Kierrepastaa Mehutiivistettä Pari lamppua Säilykeananasta Säilykepersikoita Ketsuppia Ruuaksi teen kinkkupastaa, makaronilaatikkoa, lihapullia ja kalapuikkoja. Näistä meille riittää ainakin viidelle päivälle kun mies ei syö kotona lämmintä ruokaa. Ja nyt taas ihmettelen, miksei käydä Lidlissä useammin? Koska mieheni on bonusten perään? Melkoisen määrän bonusta pitäisi kerätä, että Lidl tulisi kalliimmaksi... Missä ruokakaupassa te tykkäätte käydä?

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.