Siirry pääsisältöön

Neuvolassa rv 37+0

Tänään kävin taas neuvolassa. En tiedä mikä harjoittelijoiden koekaniini musta on tehty, mutta tänään siis terveydenhoitajaharjoittelija otti mut vastaan. Rakenneultran teki valmistuva lääkäri, viime neuvolakäynnillä oli tuo samainen harjoittelija ja myös viimeisen neuvolalääkärin suoritti valmistuva lääkäri. Ei siinä mitään, ihan mielelläni olen harjoituskappaleena.. mutta se tutkimuspöydällä makoilu vaan ei ole hirmu kivaa enää tässä loppuvaiheessa. Ja tuntuu, että vauvakin hermostuu kun aina kaksi ihmistä ronklaa.

Paino 79,1 kg (-350g/vko)
Turvotus -
Verenpaine 101/75
Pissa puhdas
Sf-mitta 31,5 (alakäyrällä)
Raivotarjonta
Sykkeet 140-155
Liikkeet ++

Oon ollut ihan varma, että mulla menee vielä toi 80kg rajapyykki rikki tämän raskauden aikana.. mutta nyt paino olikin kääntynyt laskuun! Joten vielä toivoa on...

Vauvan pää ei ole vielä kiinnittynyt. Neuvolatäti ohjeisti, että jos synnytys lähtisi nyt käyntiin lapsivesien menolla pitäisi sairaalaan lähteä ambulanssilla vaakatasossa. Hurjaa!

Neuvolatäti totesi myös, että mun raskaus on sujunut kaikkien oppikirjojen ihanteen mukaisesti kun painoa on tullut maltillisesti (+13kg tähän mennessä), verenpaineet on hyvät ja samoin hemoglobiini :)

Kommentit

 1. Kyllä tuntuu että noita harjottelijoita riittää jokaisella paikkakunnalla! Ihmekös tuo kun itselle tuli todella luottavainen olo kun viikonloppuna taas pitkästä aikaa kokenut lääkäri ultrasi... Noh, täytyy vaan yrittää muistaa että noinhan ne opiskelijat oppivat, eikä varmaankaan niin hyvin voivaa odottajaa loppumetreillä löydy joka mielellään siinä tutkimuspöydällä makoilee.

  Ja opiskelijoiden puolesta täytyy kyllä todeta että sisätutkimus on ainakin minulla ollut huomattavasti kivuttomampi heidän tekemänään kun ei sitä rutiinia vielä ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi just toisinpäin, eli ikinä ei oo lääkärin tekemät sisätutkimukset sattunut, mutta viimeksi tuo harjoittelija oli tosi kovakourainen :(

   Rakenneultrassa oli itseasiassa tosi kiva, että sen teki valmistuva lääkäri. Sainpahan ainakin perusteellisen tutkimuksen ja oikea lääkärikin oli mukana. Kun käsittääkseni muuten kätilö tekisi rakenneultran.

   Poista
 2. Noissa toimintakäytännöissä lapsivesien mentyä on aika erilaisia tapoja eripuolilla suomea. Täälläkin oli ennemmin (jos lapsen pää ei ollut kiinnittynyt ja lapsivedet meni)käytäntönä, että ambulanssi ja vaakatasossa sairaalaan, mutta nykyään käsketään mennä kylkimakuulla vaakatasossa ja omalla autolla.

  Hienosti siis on mennyt raskautesi, onnea sen johdosta! Kyllä ne päivät vaan vähiin käy ja h-hetki häämöttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että käytäntöjä on useita :) Kysyin nimittäin neuvolatädiltä, voisiko tässä tilanteessa mennä sairaalaan omalla autolla vaakatasossa, mutta käski vaan soittamaan ambulanssin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noro

Iski se norovirus sitten tännekin. Sairastuin su-ma välisenä yönä ja olin eilisen ihan poissa pelistä. Mies joutui jäämään töistä kotiin hoitamaan poikaa. Tänään joutui menemään töihin, mutta onneksi tästä sohvalta käsin pystyy poikaa vahtimaan ja itsekin nukkumaan päikkäreiden aikana. Tän rajun taudin ansiosta vuorokaudessa lähti 3 kiloa. Nyt pystyn onneksi jo vähän juomaan vettä, laimennettua gefilus-mehua ja syömään jäisiä mustikoita. Eilen tuli ulos ihan kaikki. Pelkään vaan, että sama tauti iskee myös Simolle ja miehelle...

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o