Siirry pääsisältöön

Neuvolassa rv 37+0

Tänään kävin taas neuvolassa. En tiedä mikä harjoittelijoiden koekaniini musta on tehty, mutta tänään siis terveydenhoitajaharjoittelija otti mut vastaan. Rakenneultran teki valmistuva lääkäri, viime neuvolakäynnillä oli tuo samainen harjoittelija ja myös viimeisen neuvolalääkärin suoritti valmistuva lääkäri. Ei siinä mitään, ihan mielelläni olen harjoituskappaleena.. mutta se tutkimuspöydällä makoilu vaan ei ole hirmu kivaa enää tässä loppuvaiheessa. Ja tuntuu, että vauvakin hermostuu kun aina kaksi ihmistä ronklaa.

Paino 79,1 kg (-350g/vko)
Turvotus -
Verenpaine 101/75
Pissa puhdas
Sf-mitta 31,5 (alakäyrällä)
Raivotarjonta
Sykkeet 140-155
Liikkeet ++

Oon ollut ihan varma, että mulla menee vielä toi 80kg rajapyykki rikki tämän raskauden aikana.. mutta nyt paino olikin kääntynyt laskuun! Joten vielä toivoa on...

Vauvan pää ei ole vielä kiinnittynyt. Neuvolatäti ohjeisti, että jos synnytys lähtisi nyt käyntiin lapsivesien menolla pitäisi sairaalaan lähteä ambulanssilla vaakatasossa. Hurjaa!

Neuvolatäti totesi myös, että mun raskaus on sujunut kaikkien oppikirjojen ihanteen mukaisesti kun painoa on tullut maltillisesti (+13kg tähän mennessä), verenpaineet on hyvät ja samoin hemoglobiini :)

Kommentit

 1. Kyllä tuntuu että noita harjottelijoita riittää jokaisella paikkakunnalla! Ihmekös tuo kun itselle tuli todella luottavainen olo kun viikonloppuna taas pitkästä aikaa kokenut lääkäri ultrasi... Noh, täytyy vaan yrittää muistaa että noinhan ne opiskelijat oppivat, eikä varmaankaan niin hyvin voivaa odottajaa loppumetreillä löydy joka mielellään siinä tutkimuspöydällä makoilee.

  Ja opiskelijoiden puolesta täytyy kyllä todeta että sisätutkimus on ainakin minulla ollut huomattavasti kivuttomampi heidän tekemänään kun ei sitä rutiinia vielä ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kävi just toisinpäin, eli ikinä ei oo lääkärin tekemät sisätutkimukset sattunut, mutta viimeksi tuo harjoittelija oli tosi kovakourainen :(

   Rakenneultrassa oli itseasiassa tosi kiva, että sen teki valmistuva lääkäri. Sainpahan ainakin perusteellisen tutkimuksen ja oikea lääkärikin oli mukana. Kun käsittääkseni muuten kätilö tekisi rakenneultran.

   Poista
 2. Noissa toimintakäytännöissä lapsivesien mentyä on aika erilaisia tapoja eripuolilla suomea. Täälläkin oli ennemmin (jos lapsen pää ei ollut kiinnittynyt ja lapsivedet meni)käytäntönä, että ambulanssi ja vaakatasossa sairaalaan, mutta nykyään käsketään mennä kylkimakuulla vaakatasossa ja omalla autolla.

  Hienosti siis on mennyt raskautesi, onnea sen johdosta! Kyllä ne päivät vaan vähiin käy ja h-hetki häämöttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että käytäntöjä on useita :) Kysyin nimittäin neuvolatädiltä, voisiko tässä tilanteessa mennä sairaalaan omalla autolla vaakatasossa, mutta käski vaan soittamaan ambulanssin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lidl vs. Prisma

Käytiin eilen ostamassa loppuviikon ruokaostokset Lidlistä. Rahaa meni 39€ ja saimme kolme kassillista ruokaa. Veikkaan, että samoihin ostoksiin olisi Prismassa mennyt n.70€. No mitä sitten ostettiin? 4 x kevytmaito Luonnonjogurttia ja viiliä Rahkaa Maustettua ruokakermaa Fetaa Leipä (0,99€) Jalkapallosämpylöitä Omenoita Banaania Sipuleita Tomaattia Kurkkua Kinkkusuikaleita 700g jauhelihaa "Tuoreita" kalapuikkoja Kierrepastaa Mehutiivistettä Pari lamppua Säilykeananasta Säilykepersikoita Ketsuppia Ruuaksi teen kinkkupastaa, makaronilaatikkoa, lihapullia ja kalapuikkoja. Näistä meille riittää ainakin viidelle päivälle kun mies ei syö kotona lämmintä ruokaa. Ja nyt taas ihmettelen, miksei käydä Lidlissä useammin? Koska mieheni on bonusten perään? Melkoisen määrän bonusta pitäisi kerätä, että Lidl tulisi kalliimmaksi... Missä ruokakaupassa te tykkäätte käydä?

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o