Siirry pääsisältöön

Unettomia öitä

Kela lähestyi mua tässä jokin aika sitten kirjeellä. Olin unohtanut lähettää heille jälkitarkastustodistuksen. Aloin sitten paniikissa etsimään sitä todistusta, ja eihän sitä mistään löytynyt. Olin luultavasti siivonnut sen lappusen roskiin. Kävin sitten neuvolassa anelemassa uutta todistusta. Sellainen luvattiin postittaa viime viikolla. No, se ei tullut ajoissa perille. Jouduin mennä uudelleen pyytämään sitä todistusta. Sitten kun vihdoin ja viimein sen sain toimitettua Kelaan oli lappunen jo myöhässä ja voi olla, että äitiyspäivärahojen maksukin viivästyy :/ Joten kannattaa muistaa palauttaa todistus ajoissa!

Meillä on tällä viikolla otettu takapakkia yöunien suhteen. Aiemmin Simppa meni nukkumaan n.klo 23 ja söi 3-4 maissa ja sitten aamulla. Eli yhdellä yösyötöllä mentiin. Ensimmäinen pätkä unta saattoi olla kuusikin tuntia. Nyt tuntuu, että vähän väliä saan olla yöllä imettämässä. Ensimmäinen syöttö on jo siinä puolenyön jälkeen, ja syöttöjä on yhteensä kolme. Alan olla itse jo niin väsynyt etten jaksa katsoa kelloa ja nukahdan melkein joka kerta imettäessä. Enää ei auta sekään, että laitan pojan nukkumaan masulleen. Pinniksessä ähistellään niin selällään kuin masullaankin ja yleensä poika on yön aikana kääntynyt pää toiseen päätyyn päin.

En tiedä voisiko johtua siitä, että maito ei enää kunnolla riitä? Pitäisikö tässä nyt koittaa antaa lisämaitoa viimeisellä syötöllä tai ainakin syöttää molemmista tisseistä? Syötän nimittäin aina vain yhdestä tissistä per syöttö. Kolmas vaihtoehto on ottaa joku iltavelli käyttöön 4kk iässä. Ennen sitä en haluaisi mitään muuta kun maitoa antaa... Pitää kysyä neuvolatädin mielipidettä parin viikon päästä 4kk tarkastuksessa.

Eilen kokeiltiin muuten ensimmäisen kerran mustikan makua :) Keräsin tallireissulla mustikoita ja vadelmia ja niistä sitten pusersin pienen mehutipan suoraan vauvan suuhun. Mustikka oli ilmeisesti hyvää, mutta vadelma ei...

Luulin muuten tässä jonkin aikaa sitten, että mulla alkoi menkat. No ne "valemenkat" kesti sitten ehkä tunnin verran. Nyt taas mulla on alaselkä todella kipeä. Ei siinä mitään, mutta viimeksi kun plussasin oli sitä ennen alaselkä ihan julmetun kipeä n. viikon verran. Voi tietysti olla, että kuvittelen vaan koko jutun. Mutta jos nyt niitä menkkoja ei ala vähitellen kuulumaan niin tarvii varmaan käydä varuilta ostamassa se raskaustesti.

Kommentit

  1. Meilä poika myös reilut 3 kk ja joku aika sitten oli myös jonkun aikaa( noin viikon verran) takapakkia yöunissa, vaikka yleensä nukkuu 5-7 tunnin pätkän kun yöunille laitetaan. Mietin itsekin maidon riittävyyttä, mutta yks kaks menikin vaihe ohi ja poika nukkuu taas tyytyväisenä hyvin yöt.. Mikä lie ollut mut nyt voi taas olla rauhallisin mielin et maito riittää :) Joten kattele vähän aikaa.. Hassua,täälläkin mietitty tänään raskauden mahdollisuutta ;D terveisin aktiivinen lukijasi
    ps. oon muuten aika koukussa blogiisi, kirjotat jotenki hirveen mukavasti, tykkään vaan tosi paljo. Aina oikeen oottelee et mitäs teille seuraavaks kuuluu.. Jatka samaan malliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä tietää :) Aloin olla jo huolissani riittääkö maito.. Ja kiitos ihanasta kommentista! Välillä sitä tulee mietittyä mikä järki tätä blogia on pitää ja lukeeko näitä jorinoita edes kukaan.

      Poista
  2. Olisko muuten järkytys olla uudelleen raskaana näin pian? :) Mulle varmaankin olis.. pelkäisin että miten me pärjätään ja kuinka jaksaisin! Mutta en missään nimessä pystyisi vauvasta luopua, pitäisin sen ehdoitta.

    Yhdyn edelliseen kommenttiin, sun blogi on oikein kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) No mullahan on ollut se vauvakuume tässä jo heti synnytyksen jälkeen.. Ja vähän salaa toivoisin ettei tässä välissä tarvitsisi mennä ollenkaan töihin. Eli varmasti olisi ns. positiivinen järkytys. Mutta en kyllä usko, että olen raskaana..

      Poista
  3. Neuvolasta sano, et liittyy tähän ikään tuo heräily..
    Meillä meinaan alko kans tossa oisko ollu 3kk paikkeilla, et herättiin useammin kun kerran. Kun sitä aikasemmin oli just maks yks herätys.
    Viime yö mentiin ihme kyllä heräämättä, mutta muuten sen on poikeuksetta 2-5 herätystä ja kuudelta haluaa jo herätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja sulle on tunnustus mun blogissa :)

      Poista
    2. Kuuden-seiskan maissa meilläkin nykyään herätään :( Kun ennen unet jatkui sinne ysiin-kymppiin. Hyvä tietää et muillakin on sama juttu. Niin ja kiitos tunnustuksesta :)

      Poista
  4. Meillä neidillä ikää nyt reilu 3 kk ja yöunissa on otettu takapakkia. Meillä ei välttämättä syödä vaan nukkuu levottomasti pyörii ja inahtelee haluaa tuttia ja kohta taas tutti lentää ja taas tuttia. Ennen nukuttiin niin sikeästi jopa 7-8 tuntia ja nyt 6 h ja suurin osa unesta ihan levotonta nukkumista. Meillä epäiltiin että neiti saattaa unissaankin harjoitella liikkumista, kun on nyt herkkyys oppia esim kääntymään masulleen.. Tiedä sitten mitä tää on. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen seurailin pojan nukkumista ja vähän väliä ähisteli ja kädet huitoi. Ennen auttoi noihin ähistelyihin jos käänsin masulteen nukkumaan, mutta nyt sekään ei enää auta. Ja kun tuttia meillä ei syödä niin en keksi mitään muuta rauhoituskeinoa kun tissin. Mutta näköjään muillakin 3kk ikäisillä tätä samaa on kommenteista päätellen :)

      Poista
  5. Täällä myös heräilyä useimmin kuin ennen. Krooh, sanoo mamma! Maitoa ne varmaan tilaa taas, ja kyllä sitä alkaa taas lopulta enemmän herumaan. Mulla oli pari viikkoa sit jo hermo mennä, kun poika koko ajan tissillä. Nyt sit imuttelee aika harvakseltaan, joten lisää tilausta kai se silloin aiemmin teki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maitotilausta myös ensin ajattelin, mutta jotenkin en tajunnut että sitä tankattaisiin myös öisin :)

      Poista
  6. Meillä alkoi tuossa vaiheessa kanssa heräillä usemmin (vaikka oli jo omaksun yhden syömisen rytmin) eikä maidosta ollut kyllä pulaa. Monelta olen kuullut tuon saman että jostain syystä vaan aletaan heräillä useammin oli sitten pullo/tissiruualla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Menikö tämä heräilykausi jossain vaiheessa ohi?

      Poista
  7. Sulle olis yks juttu mun blogissa :)

    VastaaPoista
  8. Lapsilla on 3kk iän kieppeillä tiheaän imemisen kausi, jolloin tankkaavat ihan huolella sitä sapuskaa, jolloin ne yöunetkin kärsii. Tasaantuu kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää, että ehkä jossain vaiheessa sitten tasaantuu :)

      Poista
  9. Kannattaa kyllä miettiä vakavasti sitä toisen tekemistä, kahden alle 2-vuotiaan kanssa on yli tuplasti vaikeampaa kuin yhden. Kun miehesi ei hoida omaa puolikasta vastuutaan ja itse et halua jättää lasta/lapsia hoitoon niin väsyt kyllä hyvin nopeasti.
    T. Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies kyllä osallistuu ihan kiitettävästi pojan hoitoon noita yösyöttöjä lukuunottamatta. Hoitaa lähes aina kylvetykset, vaihtaa vaippoja jne. Tottakai tiedostan, että kahden ihan pienen kanssa on raskasta. Emme me ole mitenkään tekemällä tekemässä toista lasta, kunhan nyt vain pyörittelen näitä asioita mielessäni ;)

      Poista
    2. Pakko on kommentoida Katin kirjoitukseen, että vaikka kahden pienen lapsen äidillä on varmasti rankkaa, antaa se myös tuplasti iloa. Selvitäänhän me kaksosten (ja kolmosten) äiditkin :) Tietysti asiaa on syytä miettiä huolella niin kuin aina lasten hankintaa, mutta ei se mahdotonta ole!

      Yöunet meni muuten meilläkin repaleisiksi ennen neljää kuukautta. Asiaan tosin vaikuttaa selkeästi myös kääntymisen harjoittelu, sitä kun tehdään myös unissaan. Ja kun lapsi kasvaa, kasvaa nälkäkin... Iltavelli odottaa jo kaapissa vellitututin ostoa, sitten meillä otetaan ensimmäinen askel kohti kiinteitä :)

      Poista
    3. Tietysti kahdesta lapsesta on enemmän kuin tuplasti iloa :)
      Rankkaa se kuitenkin on, ja siitä selvitäkseen molempien pitäisi kantaa lastenhoidosta yhtä suuri vastuu, ja lapset pitää voida välillä laittaa hoitoon jotta parisuhteenkin hoitamiselle jää aikaa.
      T. Kati

      Poista
  10. Meilläkin on yöunet huonontuneet, yhtäjaksoiset pätkät lyhentyneet ja yösyömiset lisääntyneet. Lila on nyt 3kk 2 vkoa. Jotenkin "ihana" lukea, että muillakin on samoja "ongelmia" ja on ilmeisen yleistä tässä ikäkaudessa nuo univaikeudet. Äkkiä kyllä vaan väsyttää mamin tää muuttunut yötouhu, kun tottunut hyviin uniin jne. Mut eiköhän tämä tästä! Tsemppiä! (: Ps. Täälläkin pohdittiin raskauden mahdollisuutta tänään, tosin kauhulla.. Kait ne menkat ei välttämättä heti olekaan yhtä säännölliset kuin ennen raskautta.. toivottavasti! :)

    Minäkin tykkään sun kirjoitustyylistä, joten uusia postauksia odotellessa toivottelen mukavaa alkavaa viikkoa! (:

    VastaaPoista
  11. Juurikin yöimetys nostattaa maitoja, näin kätilö kertoi laitoksella niin siksi vauvat tiheän imun kaudella juurikin yöllä tankkailevat ja tilailevat ;) viisaita nuo vauvat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki