Siirry pääsisältöön

Mammojen ystäväkirjaOjenna ystäväkirja yhdelle äitibloggaajalle, jolla se ei ole vielä ollut. Ilmoita ystäväkirjasta hänelle hänen blogissaan. Ei tarvitse kiittää ketään, jaa vain tietämyksesi kaikkien äitien kesken! Valitse osiollesi mieluinen väriteema ja muista kopioida kaikkien tiedot mukaan. 


Minä: Emilia 18.03.1992
Blogi: emilia-itsallaboutava.blogspot.com
Lapset: Ava 12.10.2011
Paras raskausajan neuvoni: Ota masukuvia! Paljon erilaisia. Kadut myöhemmin, jos et ota.
Paras vauvanhoito vinkkini: Kokeile useita eri merkkejä D-tipoista, korvikkeesta, vaipoista yms. Se ensimmäinen ei aina ole paras, vaikka ei tulisikaan isoja ongelmia.
Paras paikka saada neuvoja: Vauvakahvila ja avoin päiväkoti. Näkee livenä samanikäisten lasten äitejä ja pääsee jakamaan kokemuksia.

Minä: Lisa Love - marraskuu 1986
Lapset: Kettu - toukokuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Älä jää sohvanpohjalle makaamaan vaan liiku jos et ole kipeä. Voit säästyä selkäkivuilta peruskunnon ylläpitämisellä.
Paras vauvanhoito vinkkini: Hymyile ja naura paljon vauvallesi, hän oppii sen nopsaa itsekkin. ;D
Paras paikka saada neuvoja: Muut äiti ja isi bloggaajat. Varsinkin sellaiset kellä tiedot vielä tuoreessa muistissa eli suunnilleen samanikäis(t)en lapsen vanhempi. 

Minä: Maisa, huhtikuu 1987
Blogi: kapymatkalla.blogspot.com
Lapset:  Olavi, lokakuu 2011
Paras raskausajan neuvoni: ei turhaa stressiä, eikä liikoja keskustelupalstojen lukemisia :)
Paras vauvanhoito vinkkini: kosteuslaput ylipäätään ja tutteja joka huoneeseen...
Paras paikka saada neuvoja: neuvola ja äiti puhelimessa

Minä: Heidi, toukokuu 1990
Blogi: pienenpieni-elama.blogspot.com
Lapset: Milton, tammikuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Älä googlaa MITÄÄN raskausoireita. Äläkä kuuntele sivullisten "onkohan tuola kaksoset" "herranen aika ku sä oot jumalaton" -kommentteja ja yritä nauttia isosta masusta, koska sitä tulee ikävä!! (sanoo ihminen joka vannoi ettei halua isoa mahaansa takaisin)
Paras vauvanhoito vinkkini: Maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle! Äläkä kuuntele neuvolantädin "tää kasvukäyrä menee aika alhaalla...." -kommentteja! Ja tosiaan, tutteja joka huoneeseen, mieluiten kaksin kappalein! 
Paras paikka saada neuvoja: Äiti!! Korvaamaton apu!

Minä: Mirka, 08/91
Blogi: Materialistimutsi - mmmirka.blogspot.fi (seurantablogi materialistimutsi.blogspot.fi)
Lapset: Lucas, 12/11
Paras raskausajan neuvoni: Nauti siitä, että pystyt lähtemään vartin varoitusajalla tapaamaan ystäviäsi. Erityisesti nauti shoppailusta, kun mukana ei ole vauvaa, joka saattaa tarvita maitonsa juuri silloin, kun löydät jotain must have-ostettavaa.
Paras vauvanhoito vinkkini: Ole paljon läsnä, lapsi vaistoaa sen. Tee vain se, mikä on pakko - kadut myöhemmin, jos olet tehnyt ensimmäisinä viikkoina kaikkea "turhaa", kuten kiillottanut pöytähopeoita.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja ystävät, joilla on lapsia.

Minä: Anne, Tammikuu 1992
Blogi: palaelamaa.blogspot.com
Lapset: Aatu 12/11
Paras raskausajan neuvoni: Muista syödä ja huolehtia raudan ''saannista'' Ei tapahdu sitte vahinkoja! Nauti hiljaisuudesta ja yksin olosta tylsistymiseen asti <3 span="span">
Paras vauvanhoito vinkkini: Pidä vaihtovaatteet laukussa! Ne selkäripulit yllättää aina kyläillessä :D nauti vauva-ajasta ja siitä kun vauva vielä makaa ja nukkuu... Se on kohta menoa --> <3 span="span">
Paras paikka saada neuvoja: Joulumammat fb ryhmä <3 ja="ja" jne..="jne.." my="my" neuvolat="neuvolat" s="s" span="span" toki="toki" vanhemmat="vanhemmat">

Minä: Susu, Tammikuu 1991
Blogi: apinoidenmatkassa.blogspot.fi
Lapset: Ida 10/10 ja Oona 02/12
Paras raskausajan neuvoni: Ota niitä mahakuvia! Ja yritä nauttia, koska sitä aikaa tulee ikävä. 
Paras vauvanhoito vinkkini: Ei kannata stressata liikoja ja nauti vauva-ajasta, se menee nopeammin ohi kuin ikinä uskoisit. 
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti!
Minä: Jenny, Joulukuu 1990
Blogi: kummitusjahdissa.blogspot.fi
Lapset: Eetu 09/09 ja Amanda 04/11
Paras raskausajan neuvoni: Älä pukeudu telttaa vaan nauti kun saat olla näyttävästi isomahanen! :)
Paras vauvanhoito vinkkini: Leiki, hömpötä ja seurustele vauvan kanssa paljon. Ja ota vauvasta paljon kuvia, ne kasvaa niin nopeesti. :)
Paras paikka saada neuvoja: Ystävät jolla on myös lapsia ja oma äiti.

Minä: Anniina, Maaliskuu 1992
Lapset: Iida 03/11
Paras raskausajan neuvoni: Nauti siitä isosta mahasta, potkuista yms. loppuun asti, vaikka välillä tuntuukin että siitä tahtois jo eroon niin ikävä sitä tulee ! 
Paras vauvanhoito vinkkini: Ota rennosti, nauti pikkuvauva ajasta sillä se on nopeammin ohitte kun huomaakaan.  Ja kun vauva itkee, elä hermostu vaan pysy rauhallisena niin vauvakin rauhottuu nopeammin.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja kyllä omalla maalaisjärjelläkin pitkälle pärjää :)

Minä: Iina , Syyskuu 1991
Lapset: Tiara, Syyskuu 2011
Paras raskausajan neuvoni: Tee niitä asioita joista nautit eniten ja ota itsellesi aikaa niin paljon kuin tarvitset. Nauti isosta mahasta täysillä ja ole siitä ylpeä, äläkä turhaan murehdi ruokavaliota tai liikuntaa!
Paras vauvanhoitovinkkini: Ei kannata stressata turhaan, äkkiä ne omalle perheelle sopivat toimintatavat löytyvät. Rutiinit on hyvä juttu pienestä asti ja ne auttavat nukkumisjutuissa tosi paljon.
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti ja äitikaverit, Neuvolastakin saa kyllä apua ja perhekahviloista myös.

Minä: Karoliina, Huhtikuu 1993
Blogi: http://karostardust.blogspot.fi/
Lapset: Sofia, Joulukuu 2011
Paras raskausajan neuvoni: Yritä pitää kärsivällisyytesi sen ison mahan ja odottelun kanssa! Tiedän, että se on paljon helpommin sanottu kuin tehty, mutta usko pois - joinain päivinä todellakin kaipaat sitä aikaa, kun saisit vain köllötellä masuinesi sängyn päällä syöden suklaata ja katsellen huonoa b-luokan rakkauslässyleffaa kyynelehtien. Älä myöskään peittele mahaasi, vaan ole siitä ylpeä! Ota paljon kuvia ja pidä raskausajan kirjasta.
Paras vauvanhoitovinkkini: Älä vertaa itseäsi tai toimintatapojasi muihin äiteihin, ikinä! Sinä tunnet oman lapsesi parhaiten, maalaisjärki kunniaan!
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti!

Minä: Essi, Syyskuu 1992
Lapset: Viljami, Tammikuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Nyt on korkea aika muuttaa elämäntapasi parempaan suuntaan! Syö terveellisesti ja monipuolisesti ja muista myös liikkua! Uiminen on todella hyvä keino liikkua valtavan masun kanssa!  Kun elintavat ovat terveelliset, jaksaminen pienen vastasyntyneen vauvan kanssa on helpompaa. :)
Paras vauvanhoitovinkkini: NAUTI vauva-ajasta ja ole mahdollisimman paljon vauvasi kanssa. Vauva-aika on ohitse nopeammin kuin huomaatkaan! :) Älä jää vauvasi kanssa kotiin neljän seinän sisälle, vaan selvitä paikkakuntasi harrastemahdollisuuksia (vauvauinti, muskari yms.) ja kerhojen päivämääriä ja lähde rohkeasti tapaamaan uusia ihmisiä. Ihmiset, jotka ovat samassa elämäntilanteessa ovat korvaamatonta seuraa! :)
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti, neuvola ja muut äiti-ihmiset.

Minä: Katri, Kesäkuu 1989
Lapset: Nea 13/03/2012
Paras raskausajan neuvoni: Nauti isosta ihanasta mahasta ja ole siitä ylpeä! Tulet myöhemmin kaipaamaan sitä<3 Lisäksi kannattaa lopettaa tupakanpoltto ja muut paheet ;)
Paras vauvanhoitovinkkini: Neuvolan ohjeita ei kannata ottaa niin tosissaan vaikka tärkeitä ne ovatkin :D Seuraa omaa järkeäsi ja lapsesi tarpeita. Vietä mahdollisimman paljon aikaa pikkuisen kanssa, hassutelkaa ja leikkikää paljon , koska se vauva-aika todellakin menee liian nopeasti!
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti, anoppi, mammakaverit ja neuvola.

Minä : Milla, helmikuu 1989
Lapset : Kristian, maaliskuu 2012
Paras raskausajan neuvoni : Nauti vapaa-ajasta, suuresta vatsasta ja koita rentoutua (muista kumminkin konkun verran liikkua!) Nuku paljon. Ota paljon mahakuvia ja säilö ne varmaan paikkaan :)
Paras vauvanhoitovinkki : SINÄ olet vauvan äiti, ei kukaan muu. Sinä tunnet oman vauvasi parhaiten, vaikka saatatkin saada muilta oikein hyviä neuvoja.
Paras paikka saada neuvoja : Oma äiti, muut äidit.
Minä: Maaret, syyskuu 1981
Blogi: http://rakkauttavailla.blogspot.com
Lapset: Simo, huhtikuu 2012
Paras raskausajan neuvoni: Alkuraskauden pahoinvointiin auttaa ahkera syöminen.
Paras vauvanhoitovinkki: Jos vauva itkee sillä on yleensä nälkä
Paras paikka saada neuvoja: Oma äiti 
Ystäväkirja menee seuraavaksi Paukkuliinille!

Kommentit

  1. Hei moro! Joku on näköjään epähuomiossa upottanut mammaystikirjaan minun täyttämääni kohtaan linkin joka ei sinne kuulu. Eli kohdassa "Paras paikka saada neuvoja" kohta paikka sanan alla on linkki kummitusjahti-blogiin. Viitsisitkö poistaa sen ennen kuin Paukkuliini ehtii jatkaa kirjaa. :) Kiitos.

    Aika siistiä kuinka paljon kirjaa on ehditty jo täyttää. Emiliä keksi hyvän idean. :)

    VastaaPoista
  2. Laitoin sinulle sähköpostia, käyhän kurkkaamassa! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o