Siirry pääsisältöön

154 päivää

Perjantaina kävin pitkästä aikaa neuvolassa. Nyt menossa rv 23.

Paino +540g/vko
Verenpaine 122/74
Hemoglobiini 140 (viimeksi 125?)
Sf-mitta 19,5 (keskikäyrällä)
Sykkeet 135-145
Liikkeet ++

Kaikki oli siis hyvin. Hemoglobiini lähtenyt mystiseen nousuun ilman lisärautaa. Epäilen, että viimeksi tuuraava neuvolatäti otti sen jotenkin väärin.

Sain raskaustodistuksen Kelaa varten. Tänään soitin aamusta pomolle etten tulekaan töihin tammikuussa 2014. Pitää vielä lähteä käymään siellä tänään ja täytellä lisää lappusia. Olen miettinyt, että olisin kotona siihen asti kun nuorempi lapsi on 1v 9kk.. Tai ehkä jopa 3 vuotta? Laskeskelin, ettei näillä mun palkoilla ole kauheasti järkeä mennä töihin tekemään 80% työviikkoa ja maksaa 130 euroa työmatkakuluja + 500e päivähoitomaksuja joka kuukausi. Voisin yrittää etsiä jonkun ilta- tai viikonlopputyön hoitovapaan ajaksi. Onneksi tässä on vielä vuosi aikaa miettiä.

Painoa on tullut ihan kamalasti parin viime viikon aikana. Yritän kyllä juoda vettä joka tilanteessa, syödä hedelmiä/marjoja/vihanneksia reippaasti ja käyn joka päivä vähintään puolen tunnin reippaalla kävelyllä koiran kanssa. Olo ei ole mitenkään turvonnut, mutta vaaka vaan näyttää joka päivä isompia lukemia. Mehut oon myös jättänyt kokonaan pois ja syön pääasiassa jälkiuunileipää. Aika lailla samanverran on tullut kiloja kun mitä viime raskaudessa näillä viikoilla.

Oltiin viikonloppuna tyttöporukalla risteilyllä. Taisi muuten olla ensimmäinen kerta kun Simo jäi miehen kanssa kotiin näin pitkäksi aikaa. Menomatkalla syötiin buffassa ja ruuat oli aivan ihania. Tosin en jaksanut syödä kuin alku-ja jälkiruokia. Ei näköjään kannata mennä raskaana ollessa buffaan kun mahaan ei vaan mahdu ruokaa entiseen malliin ;) Jaksoin valvoa jopa puoli yhteen ja en oikein saanut kunnolla nukuttua. Mietin vaan koko yön, että olispa kiva olla jo kotona. Hassua, koska olin odottanut risteilyä tosi pitkään...

Käytiin seuraavana aamuna pikaisesti Tallinnassa. Itselle löysin (halpoja!) vaatteita Bershkasta ja Pull and Bearista. Laivalta ostin tulevalle vauvalle ehkä maailman söpöimmät sukat.


Kommentit

  1. Vähän niinkuin tässä eläisi raskautta itsekin uudelleen kun niin mielenkiinnolla tätä uutta(kin) raskauttasi tulee täällä blogissa seurattua :)
    Ole ihmeessä kotona vaan jos pystyt/jaksat ja kivaahan tietysti olisi jos saisit jonkun haluamasi viikonloppu tai iltatyön niin saisit olla osittain työelämässäkin. Tärkeintähän on tehdä niinkuin itsestä tuntuu hyvältä.

    Muistan vieläkin pikkujoulut 2011, kun silmät ois syönyt, mutta napa ei vetänyt, kun pikkumies taisi täyttää sen ääriään myöden :)

    Söpöt tossut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onneksi on rahallisesti mahdollista se, että jään kotiin. Toki joudun itse tinkimään kaikesta ylimääräisestä hoitovapaakuukausien aikana. Mutta saa nähdä kuinka kauan pää kestää tätä kotona oloa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki