Siirry pääsisältöön

Simo 10kk

Kävimme tällä viikolla 10kk neuvolassa. Tämä oli ylimääräinen neuvolakäynti omasta toiveestani. Lähinnä halusin tietää miten poika on kasvanut. Neuvolatädillä oli sijainen, johon Simo suorastaan rakastui. Vakkarineuvolatätiä hieman vierastaa (samoin kuin aika montaa muuta vanhempaa naisihmistä).

10kk, suluissa 8kk neuvolan mitat:
Pituus: 73,5cm (70,1)
Paino: 9360g (8420)
Pipo: 46 (45,4)

"Hyvin kasvava poika! Kuumeessa ollut. Hapanmaitotuotteita maistelussa"

Isot pojat osaa jo istua isoilla tuoleilla :)


En tiedä onko muut törmänneet tähän keski-ikäiseen naistyyppiin, jolla on tapana tulla neuvomaan ihan tuntemattomia vauvojen äitejä? Näin meille kävi eilisellä Prisman reissulla. Pikkumies oli just herännyt 20min päikkäreiltä, ja oli kiukkuinen kun ampiainen. Kävin pikaisesti hakemassa maitoa ja suunnistin kassoille. Kassoille oli tietysti kilsan mittainen jono. Siinä vaiheessa alkaa huuto. Meitä edellä oleva vanhempi täti päivittelee kuinka pojalla taitaa olla nälkä. Tunkee vielä naamansa siihen 20cm etäisyydelle pojan naamasta. Tästäkös poika riemastuu ja karjuu kahta kauheammin. Itse yritän hymyillä ja hillitä itseni.

Tässä yksi päivä oltiin miehen kanssa vaunulenkillä. Käveltiin vieretysten erittäin leveän kävelytien toista reunaa. Vastaan tulee keski-ikäinen pariskunta vieretysten ihan keskellä tietä, eivät väistä ollenkaan. Vanhempi mies alkaa huudella törkeään tyyliin kuinka valtaamme koko kävelytien. Tästäkös mieheni riemastui ja alkoi huudella takaisin.

Normaalisti olen tosi suoranainen ja sanon kyllä tarvittaessa napakasti, jos joku tuntematon alkaa päätänsä aukomaan. Mutta lapsen kanssa liikkuessa en kehtaa! Mulla on joku käsittämätön tarve esittää hillittyä äitiä tilanteessa kuin tilanteessa.
 

Kommentit

  1. Itse aion viedä Tyypin ylimääräiselle neuvolakäynnille nyt kun tulee 1v 3 kk täyteen.

    Mä en ole hillitty äiti. :( Eilen räjähdin postissa, kun selvisi, että 0,90 snt postimerkkejä ei täällä taideta myydä muualla, kuin postissa! Missä pitää siis JONOTTAA, että saa postitettua yli 50 grammaa alle 100 grammaa painavan kirjeen...

    VastaaPoista
  2. Itse en onneksi ole törmäänyt mutta kai se olisi hyvä jos osaisi asiallisesti käyttäytä ettei vajoa samalle tasolle kun ne ääliöt. Ymmärrän jos on vaikeaa hillitä itsensä. Odottelen niitä karkkihyllyllä tapahtuvia itkupotkuraivareita kun lapsi kasvaa ja tädit kauhistelee ympärillä...taidan nostaa tytön syliin niille akoille jos alkavat avautua. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o