Siirry pääsisältöön

9kk ruokailut

Meidän pojan syömiset (ja päivärytmi) näyttää suunnilleen tältä:

klo 7-8 maitoa n.1dl
klo 8-9 puuro ja marjasose. Jos en jaksa keittää puuroa annan leipää+margariinia, keitettyä kananmunaa ja melonia sormiruokana.
klo 10 maitoa 1dl ja päiväunille
klo 12 lounas (yleensä puoli purkillista Hippin lihasosetta), ruokajuomana tilkka vettä shottilasista. Joinain päivinä aikuisten ruuista soveltaen sormiruokana lounas.
klo 14 maitoa 1dl ja päiväunille
klo 17 iltaruoka (puoli purkkia Hippin kasvissosetta), ruokajuomana vesi
klo 19 iltapala (puuro ja marjasose, tai leipää + hedelmää)
klo 20 maitoa 2dl ja nukkumaan

Maitoa meillä kuluu päivisin minimissään tuo 500ml. Purkkiruokaa kuluu päivässä 1 iso lihapurkillinen ja 1 pieni marja/hedelmäsose. Puuron kun teen laitan n. 2/3 dl vettä, enempää ei oikein uppoa kerralla.

Maitona edelleen Baby Semp 2, ruokana yleensä nuo Hippin soseet, hedelmä/marjasoseet joko itsetehtyjä tai kaupasta mitä merkkiä tahansa. Puuro on joko 4-viljan nallepuuroa tai Hippin riisipuuroa.

Äitin oman makutestin suosikki :)

Välipalana annan riisikakkuja, rusinoita, leipää, riisimuroja tms. mikä on helppo ottaa mukaan jos olemme liikenteessä. Eilen käytiin Memphiksessä illalla syömässä ja tarjoilija toi pyynnöstä pojalle oman paahtoleivän mutusteltavaksi kun olin unohtanut ottaa nuo välipalat mukaan :)

Vettä Simo juo edelleen huonosti, vain pieniä määriä kerrallaan.

Kommentit

 1. Olipas kiva lukea toisen samanikäisen ruokailuista ja huomata, kuinka erilailla nämäkin vauvelit syövät. Simo syö tosi vähän verrattuna Lilan ruokailuihin. Aamuisin en yleensä keitä puuroa, vaan annan just leipää, talk-muruja, kananmunaa, hedelmää ja joskus vaikka hedelmäsosetta. Lounaaksi 120 grammaa omia soseita, joissa 10 g lihaa. Välipalaksi esim. vispipuuroa, hedelmäsosetta, leipää tai hedelmiä vaihtelevasti. Päivälliseksi taas 120 grammaa omia soseita, jossa 10 g lihaa/kanaa tai kalaa. Iltapalaksi neitisemme vetäisee puuroa, joka keitetään 2 desiin vettä ja siihen luumu- ja marjasosetta päälle, eli iso aikuisen annos. Maitoa hörppii aamulla vähän tissistä, muuten menee nykyään sitä Arlan luomu2:sta noin 500 ml päivässä. Imetys alkaa siis olla paketissa täälläkin. (:

  VastaaPoista
 2. Hei mitänleipäänannat tai annatte? Ja mistä noita talk-muroja löytyy? Puuron syönti on nykyään tuskaa, kun en halua ostaa niitä kalliita vauvapuuroja ja haluaisin vaihtoehdon sille puurolle niille aamuille, kun en jaksa keitellä sitä. Äkkiähän se tulee, mutta aina ei jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura: Minä olen löytänyt talk-muruja Prisman murohyllystä ja leipää olen itse leiponut. Todella simppeli ohje on ainakin Minä syön itse -kirjasta. Sämpylät ovat suolattomia, mutta meillä ne maistuvat myös muille perheenjäsenille. :)

   Simon ruoka- ja muukin rytmi on todella lähellä pöntiäisen rytmejä. Ruokamäärätkin ovat hyvin samanlaiset. Erona se, että pöntiäinen menee yleensä päivän toisille päikkäreillä noin klo. 15., ja ennen niitä annan sitä välipalaa. Minä imetän aina suoraan ruokailujen jälkeen, joten on vaikea arvioida, paljonko pöntiäinen juo maitoa. Nyt olen alkanut antaa myös hapanmaitotuotteita, eli esim. raejuustoa lounaalla ja viiliä välipalaksi.

   Poista
  2. Talk-muruja löytyy isommista marketeista. Tosin en ole niitä nyt vähään aikaan ostanut, koska en saa niitä itse alas (ovat tosi kuivia!). Joten meillä on annettu ihan muutamia riisimuroja.

   Sämpylöitä olen leiponut itse ja välillä annan myös luomu jälkiuunileipää tai mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Aluksi olin tarkempi suolan suhteen, mutta nyt ihan perus paahtoleipääkin annan välillä. Ruisleivistä yleensä vähäsuolaisempia ovat nuo luomuversiot. Määrät meillä on vähäisiä, korkeintaan puolikas leivänpala kerrallaan menee.

   Poista
 3. Kiitän ja kumarran vastauksistanne :) Päädyin antamaan tavallista paahtista, kun siinä oli alle prosentti suolaa.. Ja maistuihan se.

  VastaaPoista
 4. Heippa! Löysin vasta blogisi ja olen tosi iloinen että löysin, kun meillä on myös huhtikuussa syntynyt poika ja kesäkuussa on nyt toisen laskettu aika. Tämä ruoka-asia oli tosi mielenkiintoinen, kun meillä on todella ongelma löytää sopivia ruokia, kun kaikista tulee kovasti ilmavaivoja tai ainakin levottomat yöt. Maitoa (korvike) menee aikalailla vielä. Viljat on vielä kokonaan pois, kun yöt menee ihan hulinaksi. Pitäisi iltaan löytää jotain, mikä pitäisi nälän pois ja päästäisiin yösyötöstä. Tosin nyt pukkaa kolmea ylähammasta kerralla pihalle, joten yöt on aika hurjia siitäkin syystä. Ovat kyllä olleet jo 5,5 kk:n iästä alkaen ja toivoisi jo, että alkaisi helpottamaan. Ainakin ennen kuin toinen syntyy...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o