Siirry pääsisältöön

Se nukkuu sittenkin

Heräsin tänään hyvin epäuskoisena klo 5.15. Vauva oli nukkunut 6,5h putkeen! Tämä on uusi ennätys. Eilen kyllä taas kitistiin ja poika viettikin tissillä melkein koko illan. Mutta en valita :)


Käytiin eilen koko perheen voimin ostosreissulla Jumbossa. Yritin löytää itselleni mekkoa nimiäisiin. Sovituskopissa iski epätoivo, yksikään koon 40 mekko ei mennyt päälle ja pari kokoa isompaakin mekkoa kinnasi rintojen kohdalta :/ En ole vanhoja mekkoja vielä edes uskaltanut sovittaa, mutta ne taitaa kaikki olla pienempää kokoa joten turha edes yrittää. Kyllä nyt masennus iski pahemman kerran. Yksi mekko (koossa 42) oli tosi kiva, mutta en jostain syystä sitten ostanut sitä. Eli varmaan kiskaisen nimiäisiin päälle jonkun kulahtaneen telttapaidan ja verkkarit.

Kesken ruokaostosten tuli pojalle nälkä. Ja hyvin vaativa huuto alkoi. Meinasi jo paniikki iskeä, kun sekä cittarin että Prisman lastenhoitohuoneet oli varattuna. Tungin sitten ostoskärryjen ja turvakaukalon kanssa normaaliin vessaan imettämään.

Täällä on aivan järkyttävä ilma. Tuulee ja sataa vaakatasossa. Lähdettiin heti aamusta viemään isiä hyväntekeväisyys fudismatsiin. Meidän pitäisi lähteä sinne myöhemmin kun itse peli alkaa. En kyllä aio lähteä jos tuo sade jatkuu...

Kärsin myös allergiaoireista. Käsittääkseni heinän kukinnan ei pitäisi vielä alkaa? Nokka vuotaa ja silmät kutisee, ei auta muu kuin syödä lääkkeitä.

Kommentit

  1. Miten kauan teillä kestää aina imetys? Meillä tyttö syö yleensä aina yhtä rintaa keskimäärin 30 min. Itse tässä odottelen, että milloinhan tulee se päivä, että tyttö oppisi syömään "nopeammin"..vaikka yksilöllistähän tuo on ja jokainen vauva oppii ajallaan. :)

    Itse kävin kanssa viime viikolla sovittamassa mekkoja ja iski kyllä niin läskiolo ;D Osa mekoista oli kokoa 44, mitkä sopi päälle.. Ennen raskautta käytin kokoa 38/40. Eilen oli valmistujaiset ja siellä napatut kuvat sai kyllä vähän "masentumaan" miten maha näyttääkään isolta.. Varsinkin kun istuu, seisoalleen maha näyttää paljon pienemmältä. No ehkäpä sekin ajallaan pienenee, välillä vaan iskee epätoivo. Kivaa lauantain jatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi saatoin imettää tooosi kauan kerralla. Sitten opin kaverilta, että vauva imee aktiivisesti n.10min ja se loppu onkin sitten sellaista huvitissittelyä. Eli nykyään imee n.10-15min per tissi. Aluksi poitsu syö ahnaasti, mutta sitten pitää taukoja ja lopuksi yleensä nukahtaa tissi suussa :)

      Poista
    2. Meillä th taas neuvoi, että pitää antaa syödä sen aikaa mitä haluaa, että oppii sitten aikaan syömään nopeammin, joten olen aina antanut olla sen minkä haluaa. Ja samaa oli tuolla imetystuki sivullakin. Toisaalta olen joskus kesken syötön vetänyt rintakumin pois tytön suusta ja se on ollut täynnä maitoa, josta olen päätellyt että syöminen on kesken...kun yleensä hän sitten aina pykäisee tissin pois suusta. Noh aika näyttää miten käy imemisen suhteen..

      Poista
  2. Mua masenti kans suunnattomasti ristiäismekon etsintä.. Jos joku mekko oliskin päälle menny, niin tissit olis ollu niin puristuksissa ettei olis henki kulkenu.
    Itse löysin oman mekkoni Vilasta, ja toisen vaihtoehdon Lindexiltä. Käy kattelee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi käydä Vilassa. Lindex tässä ihan lähellä onkin, mutta jostain kumman syystä joka kerta kun sinne vaunujen kanssa menen alkaa poika karjumaan...

      Poista
  3. Allergiaoireita tuntuu olevan tänä kesänä niilläkin, joilla ei ole ennen ollut, ihan siksi kun sitä siitepölyä on niin miljoonasti nyt.
    Itsehän nautiskelen allergialääkkeitä keväästä syksyyn, että saan happea.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin itseasiassa jostain allergiasää-sivulta, että heinä kukkiikin jo nyt :( Joten ei ihme, että oireita on. Normaalisti muistelen, että oireet olis alkanut paljon myöhemmin.

      Poista
  4. Sama mekko-ongelma täällä myös, koko 42 käytössä... Lindexiltä löytyi kiva, laitan postauksen myöhemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihana toi sun mekko :) Oliko kuinka kallis?

      Poista
    2. Olisko ollut viitisenkymppiä, ei mikään konkurssiin ajava. Lindexiltä löytyi.

      Poista
  5. Mäkin kävin mekko-ostoksilla muistaakseni viime viikolla ja Cubukselta löysin oikein hyvän mekon (kuva mun sivuilla).. oli mielestäni tosi nätti, mallin ja materiaalin (joustava) puolesta helppo imettää ja mikä positiivisinta, koko 38 meni oikein sujuvasti päälle! Otin ensin koot 42 ja 40 koppiin mukaan, kun normaalisti noita kokoja käytän, mutta tämä malli olikin oikein armollinen ja sai tän mamin hyvälle tuulelle. Muuten sitten ei puhettakaan, et ton kokosiin vaatteisiin sopisin. Masu on mitä on. Kiva kun kommentoit mun blogia, niin löysin taas itsellenikin yhden uuden luettavan ja vielä niin samanikäiset pienet meillä, niin tosi kiva lueskella teidänkin kuulumisia ja kokemuksia. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon lukenut sun blogia jo jonkun aikaa, mutta oon vaan niin huono kommentoimaan :/

      Cubus onkin mulle kaupana ihan uus tuttavuus. Pitää käydä sielläkin siis kurkkimassa mekkoja, kiitos vinkistä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki