Siirry pääsisältöön

Räkää riittää

Iski se flunssa sitten mullekin. Viime yö oli ihan kamala. Poitsu rohisi ja heräili muistaakseni 4 kertaa. Ei niinkään nälkäänsä vaan kun oli niin tukossa. Yritettiin korottaa pinniksen päätyä kirjoilla, mutta eipä siitä näyttänyt olevan apua. Nyt poika nukkuu tyytyväisenä sitterissä.

Joten tämä päivä ollaan kotosalla ja koitetaan parantua. Eilenkin olin ihan poikki, piti tyytyä noutopitsaan ja vetästä päikkärit.

Mutta olisko teillä vinkkejä miten helpottaa vauvan tukkoisuutta?

Kommentit

 1. Meillä on ensi viikolla 3 kk täyttävä poika ja hänen tukkoisuuttaan helpotettiin juuri tuolla pinnasängyn korottamisella sekä suolaliuostipoilla. Apteekissa suosittelivat myös sellaista suihketta, joka sisältää merivettä (muistaakseni nimeltään Physiomer). On tarkoitettu juuri pikkuvauvoille ja lapsille tukkoisuuden hoitoon. En tosin meille ostanut, mutta ystäväni kehui sitä, heillä helpottanut astmasta kärsivien tyttöjen oloa.

  VastaaPoista
 2. nenä friida! Sillä saa oikeasti kunnolla nenästä kaikki räät kun imaisee kunnolla!

  VastaaPoista
 3. Suolaliuos, nenäfriida (tosi hyvä vaikkei vauva siitä imusta tykkääkään!) ja sit paloiteltu sipuli vaikka sukkahousuun tai harsoon vauvansängyn päätypäähän. Aukas nenun yön aikana, vaikka kyllähän sitä räkää tietty riittää siitä huolimatta...

  VastaaPoista
 4. Meilläkin käytetty suolaliuostippoja ja sit imetty räkä nenä fridalla pois. Lääkäri tosin sanoi, että ei kovin ahkerasti saa imeä, kun se ärsyttää enemmän limakalvoja ja lisää rään eritystä sitten.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin nuha iskenyt 5viikkoiseen typyyn ja nyt näyttäisi tulevan myös mulle.. Mitä lie kesäflunssaa liikkeellä! Mutta pikkuiselle oon tosiaan laittanur suolaliuostippoja ja olemme iltaisin lämmittäneet vähän saunaa ja laittaneet tytön kylpyyn. Kostea ilma tuntuu myös avaavan nokkaa- usein kylvyn jälkeen vielä imetän ja typy o kin sitten kypsä nukkumaan :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o