Siirry pääsisältöön

Herkkulakko ja maitopaniikki

Päätin tällä viikolla aloittaa herkkulakon ja muutenkin vähän fiksailla syömisiä järkevämpään suuntaan. No kuinkas sitten kävikään.. Illalla vauva sai hirmu raivarit molemmista tisseistä. Koitin mitä saan irtoamaan pumpulla ja vaan n.40ml tuli yhteensä. Olin varmaan myös unohtanut juoda kunnolla sinä päivänä. Söin sit ison iltapalan, join paljon ja aamulla maitoa taas riitti. Tein päätöksen etten stressaa paino- ja syömisjutuista niin pitkään kun imetän. Mahasta viis!


Maha 3vkoa synnytyksestä

Kommentit

 1. Mulle kävi vähän samoin. Olin synnytyksen jälkeen melko ylikierroksilla, ei ollut nälkä eikä aikaa syödä. Koko päivä saattoi mennä yhdellä voileivällä. Aivan 'yllättäen' maidontulo hupeni melkolailla, mutta onneks palautui nopeesti, kun aloin tankata.

  Vielä viime kevänääkin (lapsen ollessa n. 9kk) huomasin, että liian vähäinen syöminen (eli ns. nyt syön kevyemmin ja urheilen vähän enemmän) haittaa maidontuotantoa.

  Eli nyt vaan hyvällä omallatunnolla runsaasti ruokaa, kevyemmin ehtii syödä sitten myöhemmin :)

  VastaaPoista
 2. Jos tulen näyttämään tuolta 3 viikkoa synnytyksen jälkeen, niin olen ikionnellinen! :)

  VastaaPoista
 3. Todellakin, ei mitään ressiä nyt ja näytät jo nytkin hyvältä, vaikka synnytyksestä on lyhyt aika! Varmasti imetyksen myötä lähtee kiloja ihan itsestään.. :)

  VastaaPoista
 4. no niin! mikä maha? syömään vaan! kyllä laihduttaa ehtii sitten imetyksen jälkeenkin. :)

  VastaaPoista
 5. Hei, lohdutuksena kerron, että mun maha näyttää tuolta 1,5 vuotta synnytyksen jälkeen! :D

  VastaaPoista
 6. Mie oon jättäyny tuon lyösämisen kokonaan. Muutaman kerran oon koittanu ja sain just jonku 50-60ml lypsettyä ja enkä muuta! Vauva kuiten imemällä saa maidolla mahan täyteen, joten päätin etten enää kokeile lypsää ettei ala ressaamaan. Ko se ressi sen maidon tulon vasta hyydyttääki.

  Sulla mitään mahaa ole, mulla ole ollut noin pientä mahaa ees ennen synnytystä.

  Ihana teiän pikkuneiti :) miten Simo on vauvan tulon ottanut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo on ottanut vauvan vastaan oikein hyvin. Kutsuu sitä nimellä tyttö ja tökkää aina sormella nenästä. Mitään mustasukkaisuutta en ole vielä huomannut :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o