Siirry pääsisältöön

Köyhäilysuunnitelmia

Pystyn taas nukkumaan! Nyt on pari yötä mennyt hyvin nukkuessa. Mitä nyt eilen heräsin klo 6 kun muut vielä nukkui... On tää vaan niin ihanaa kun ajatus taas kulkee vähän paremmin. Kahvia en kyllä vieläkään uskalla juoda yhtään.

Soitin tänään pomolle, että jään ensi vuodeksi hoitovapaalle. Palailen töihin tammikuun 2014 lopussa. Ja jos meille toinen muksu vielä tulis niin ehken vielä silloinkaan? Pomonkin perheeseen oli syntynyt vauva kolme viikkoa sitten! Siis pomolleni, joka ei ikinä ole suostunut yhdenkään vauvaa syliin ottamaan ja joka ei lapsista juuri välitä.

Lähdin tässä yksi päivä vaunulenkkeilemään koiran kanssa. Kävelin ihan toiseen päähän tätä kaupunkia ja takaisinpäin tullessa Simo rupes itkemään. Ajattelin et menen koirapuistoon imettämään kun sellainen oli lähellä. Koirapuistossa itku lakkas ja lähdin jatkamaan matkaa poika manducassa. Siinä vaiheessa olin kävellyt jo pari tuntia. Hiki virtas siinä poikaa kantaessa, rattaita työntäessa ja välillä sinkoilevaa koiraa komentaessa. Lopulta soitin miehelle et voisko millään tulla hakemaan meidät kun en jaksa kotiin asti :) Mutta sellanen 2,5h lenkki siitä tuli. Ens kerralla teen vähän lyhyemmän...

Eilen näin serkkuani keskustassa ja vaunulenkkeiltiin Hietsun hautausmaalle, johon yhteinen isoäitimme on haudattu. Käytiin sen jälkeen lounaalla Kampin keskuksen Johto-kahvilassa. Mun mielestä ihan loistava paikka lasten kanssa, tosin syöttötuoleja saisi olla enemmän. Kierreltiin siinä vähän kauppojakin, mutten ostanut mitään! Voitteko kuvitella.. Hulluilta päiviltäkin ostin vaan 2 lastenkirjaa, itselleni nahkahanskat ja ison pönikän shampoota. Entinen minä olisi ostanut koko Stockan tyhjäksi.

Päätin alkaa nyt säästäväiseksi, koska helmi-maaliskuussa musta tulee köyhä kotiäiti. Yritän laittaa näistä viimeisistä lomarahoista, loma-ajan palkoista ja vanhempainrahoista jotain säästöön. Ja myyn Simpan pieneksi jääneet vaatteet, kestovaipat ja muun tarpeettoman roinan. Rahat laitan johonkin visusti jemmaan.

Samoin ajattelin tehdä ensi vuotta varten joitakin hankintoja jo nyt, esim. piilareita voisi ostaa koko vuodeksi etukäteen. Rahaa tulee menemään ensi vuonna opinto- ja asuntolainaan sekä puhelinlaskuun (10-20e/kk), vakuutusmaksuihin (maksan koti- ja vauvavakuutusta, mies maksaa vene- ja autovakuutuksen), vauvauintiin ja ratsastukseen 40e/kk. Mies maksaisi tämän asunnon kulut sekä ruuat. Ehdotti jopa, että maksaisi mun luottokorttilaskut niin voisin sitten aina tehdä itse ne ruokaostokset :D Ei tainnut raukka tajuta, että multa lähtisi tolla tyylillä ostelu hyvin äkkiä lapasesta..

Tinkiä pitää siis vaatteiden shoppailusta, matkustelusta, kahvitteluista ja lounaista. Ja varmasti yrittäisin vähentää autolla ajamista minimiin. Vaihdettiin auto dieselistä bensakoneeseen ja bensa on niin sikamaisen kallista nyt. Lisää köyhistelyvinkkejä otetaan vastaan! Ruuan suhteen olen jo nyt aika pihi. Syödään paljon puuroa, leivon leivät ja pullat itse, en osta kotiin limua jne.


Kommentit

  1. Ruokamenoista saa aika hyvin pihistettyä ilman että joutuu syömään surkeaa ruokaa. Lehdet aion itse lopettaa, saahan niitä kirjastosta lainaan jos haluaa. Muuten en osaa kyllä vinkkejä antaa, sama köyhäily on aloitettava täälläkin.

    VastaaPoista
  2. Mä oon saanut rahan riittämään huomattavasti paremmin yksinkertaisesti pysymällä poissa kauppakeskuksista, kirppiksiltä ja nettikaupoista.. Kierrän siellä ajan kuluksi ja teen heräteostoksia, kamalaa :D Aion itsekin jäädä helmikuussa hoitovapaalle, mutta oon niin onnekas että voin tehdä töissäni vuoron tai kaksi viikossa. Siten rahat riittää hyvin:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noro

Iski se norovirus sitten tännekin. Sairastuin su-ma välisenä yönä ja olin eilisen ihan poissa pelistä. Mies joutui jäämään töistä kotiin hoitamaan poikaa. Tänään joutui menemään töihin, mutta onneksi tästä sohvalta käsin pystyy poikaa vahtimaan ja itsekin nukkumaan päikkäreiden aikana. Tän rajun taudin ansiosta vuorokaudessa lähti 3 kiloa. Nyt pystyn onneksi jo vähän juomaan vettä, laimennettua gefilus-mehua ja syömään jäisiä mustikoita. Eilen tuli ulos ihan kaikki. Pelkään vaan, että sama tauti iskee myös Simolle ja miehelle...

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o