Siirry pääsisältöön

Heipat

Tällä viikolla kukaan ei ole ollut kipeänä, poissa töistä tai päiväkodista, wuhuu! Tai no oli mulla itselläni alkuviikosta joku ihme työpäivän jälkeinen kuume, mutta seuraavana päivänä olin taas kunnossa.

Ehdin käydä yhtenä arki-iltana ratsastamassa. Lisäksi eilen pääsin kampaajalle. Oltiin myös koko kööri Ikeassa ja tänään Lapsimessuilla (=perhehelvetti). Kiitos vaan Sanni lipuista!

Ukkokulta on ilahduttanut minua tällä viikolla kovin. Perjantaina Frida heräsi klo 5.30 ja mies meni laittamaan sen takaisin unille. Mieheltä jäi vaan huomaamatta likomärkä yöpuku. Ehkä joku miesten ominaisuus, tunnottomat sormet? Mies meni tyytyväisenä takaisin nukkumaan. Itse nousin ylös ja mies kiukutteli koko aamun. 

Lauantaina oli miehen vuoro nukkua. Sunnuntaina olisi ollut mun vuoro, mutta mies lähtikin "pikaisesti kaverilla käymään" ja tuli kotiin joskus yhden maissa. Joten voitte arvata kuka nukkui ja kuka ei.

Ei tässä muuten mitään, mutta ensi viikosta eteenpäin se miehen työputki alkaa. Joten olen yksin vastuussa lapsista seuraavat kuusi viikkoa. Miehen vapaapäivät ei kertaakaan osu viikonlopulle, joten seuraavan kerran saan nukkua pidempään joskus kesäkuussa. 

Lisäksi päiväkoti on kiinni heinäkuussa ja koska ipanamme ovat yksityisessä päiväkodissa on päivystävä saman ketjun pulju toisessa kunnassa. Teen heinäkuussa täyttä työviikkoa, ja julkisilla mun on täysi mahdottomuus ehtiä töihin/päiväkotiin. Ehkäpä vain vien lapset 1.7 aamulla jonkun kesälomailevan kaverin ovelle? 

Meillähän on tuo lähin päivystävä, kunnallinen päiväkoti 200m päässä, mutta kun se on täynnä näitä virikehoidettavia ja työttömien muksuja. Ja pitäähän työttömänkin saada lomailla rauhassa ilman lapsia. Sanoisin, että subjektiivinen päivähoito-oikeus on täysin hanurista. 

Ps. Kävin jo äänestämässä, mutta kertokaa pliis mulle joku uusmaalainen ehdokas, joka ei kannata subjektiivista päivähoitoa. Anyone?





Kommentit

  1. Miksi teet noin? Siis että jos on sun vuoro nukkua niin nouset koska mies kävi parilla? Itse en ainakaa olisi noussu.. miehen oma moka jos menee just sillon kun tietää et joutuu nousemaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No koska muuten huuto jatkuu koko aamun! Frida on vielä pinniksessä eikä osaa tulla onneks pois...

      Poista
    2. Oisit pakottanu miehen nousemaan. Ja varoittanu jo illalla siitä että joutuu nousee joka tapauksessa. täytyyhän sunki saada nukkua

      Poista
  2. Munkin mielestä on miehen oma valinta, jos haluaa valvoa. Sen on opittava kärsimään tekojensa seuraukset. :D

    Eikö sun miehellä ole lomaa kesällä? Hänhän on kotona lasten kanssa, eikö? :)

    Ja juu, subjektiivinen päivähoito-oikeus on perseestä. Meidänkin pojan hoidossa on tyttö, jonka isä on vauvan kanssa kotona. Aluksi kun vauva syntyi ja äiti oli kotona, niin joka päivä tyttö itki hoitajalle, että missä äiti on ja hoitaja vastasi että kotona vauvan kanssa. Hoitaja sanoi että hän ei valehtele lapselle, vaan kertoo totuuden. Mutta ei tietenkään mitenkään voivottelemalla, että sinä pieni raukka olet täällä hoidossa ja äiti hellii kotona vauvaa. Ja hän on tosiaan hoidossa ma-pe 8-16.

    Itse olen kyllä ajatellut, että jos meille Luoja toisen lapsen suo, niin pidän pojan kaksi päivää viikossa lyhyemmän päivän perhepäivähoitajalla, että poika saa virikkeitä ja saadaan pidettyä helmi-hoitaja, joka asuu 100 metrin päässä meiltä. Jos otetaan poika kokonaan kotiin, niin huonolla tuurilla joudutaan kuskaamaan heitä kilometrikaupalla hoitoon. Meillä on vain yksi auto, joten jos hoitopaikka sijaitsee kaukana, niin käytännössä joudun itse viemään ja hakemaan hoidosta. Mies kulkee työmatkat juosten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies ei saanut lomaa heinäkuulle :/ Miehen lomat ja hoitovapaa alkaa sit ihan heinäkuun lopulla. Ja mulla oli vaan muutama lomapäivä kertynyt. Meilläkin on vaan yks auto, ja molemmat kulkee työmatkat julkisilla.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki