Siirry pääsisältöön

Säästöä?

Kävin tällä viikolla pitkästä aikaa työpaikalla. Vanhempainrahakausi päättyy maaliskuussa ja jatkan hoitovapaalla sen jälkeen. Töihin ajattelin palata elokuussa 2015. Simo on silloin kolme ja tyttö juuri täyttänyt kaksi vuotta. Sen ikäisen uskallan ehkä jo laittaa hoitoon :)

Mutta eilen luin netistä, että kotikuntamme pohtii kuntalisän poistoa heinäkuusta alkaen! Asia on esillä valtuustossa ensi viikolla. Meillä kuntalisää maksetaan siihen asti kun lapsi täyttää 1v9kk. Yhdestä lapsesta kuntalisä on 160 euroa, toisesta lapsesta sisarkorotus 50 euroa. Minulle tuo 210 euroa on iso raha kotihoidontuen päälle. Olen mm. asuntolainan lyhennyksen mitoittanut niin, että pystyn noiden rahojen turvin sitä maksamaan.

Lapsen kokopäivähoito taas maksaa kunnalle noin 1000€/kk. Laittaisimme molemmat lapset päivähoitoon, joten kunnalle se maksaisi 2000€. Päiväkodit ovat jo entuudestaan täynnä ja päteviä sijaisia ei löydy läheskään aina. Ryhmiä yhdistellään, jos henkilökunta sairastaa. Tästä taas kärsivät lapset.

Minun pieneen päähäni ei vain mahdu se säästö, mikä kunnalle tulisi? 210€/kk vs. 2000€/kk. Oma palkkakin on sen verran pieni, ettei verotulot huimia olisi...

Joten rakkaat kuntamme päättäjät! Jos tämän päätöksen nuijitte läpi minä lupaan muuttaa kirjat Sipooseen (kuntalisä 260€/kk). Tai sitten meidän perheestä tulee kaksi pientä lisää sinne päivähoitojonojen jatkoksi.

Ps. Tais se talvi tulla vihdoin tännekin?Kommentit

 1. Oon miettinyt tota samaa. Meiltäkin kuntalisä poistui tän vuoden alussa, ja pakko sanoa että ihan järjetöntä!

  Jo muutenkin toi kotihoidontuki on ihan mitätön ja nyt se laskee vielä lisää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdesta lapsesta kotihoidontuki on onneksi vähän suurempi kuin yhdestä. Samoin lapsilisät. Paljonko teillä se kuntalisä olisi ollut viime vuonna?

   Me ollaan muuttoa mietitty muutenkin, ja tuo kuntalisän poisto melkeimpä kannustaa etsimään asuntoa toisesta kunnasta!

   Poista
  2. Itseasiassa Nelli olet väärässä, Joensuussa se puolitettiin - ei poistettu kokonaan :)

   Poista
 2. Teillä on ihanan suuri toi lisä. Meillä nimittäin se on 50€ ja en tiiä mitä ois toisesta sitten lisää vai onko lie mitään. En tiiä. Ois kyllä niin ihana tuo summa, mutta kyllä tuokin summa ihan jees on. Parempi sekin kuin ei mitään. Toivotaan kovasti, että teillä tuo lisä säilyisi tai ainakaan ei vähenisi kovin paljoa.

  VastaaPoista
 3. Meillä täällä Järvenpäässä se päätettiin myös lopettaa (118e oli käteen jäävä osuus) ensi kesänä. Itseä se ei nyt Eelin kohdalla ainakaan paljon hetkauta kun se olisi muutenkin loppunut kun Eeli täyttää kaksi. Mutta kyllä silti ottaa aivoon! Ei mene mullakaan jakeluun miten ne tolla tyylillä luulee säästävänsä kun tosiaan pakottaa laittaa lapset heti kymmenkuisena hoitoon. Ja kun niitä paikkoja ei tosiaan edes ole.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä huima summa mitä yhden lapsen hoidon järjestäminen maksaa. :/

  VastaaPoista
 5. Meiltä vietiin kuntalisä nyt vuoden vaihteessa hyvin vähin äänin ja kyllä laittoi säästöjä miettimään meilläkin, ei siinä vaan ole mitään järkeä! Mutta jostain on kuulemma säästettävä, sama kai tuo tuleeko säästöä oikeasti vai ei :(

  VastaaPoista
 6. Miten musta tuntuu, että joskus luin sun blogia, mutta oon tippunut kelkasta jossain vaiheessa... :)

  Meilläkin on mietitty tuota kuntalisän poistoa, ja voin sanoa, että olisi kyllä typerin päätös mitä säästöjen toivossa tehtäisiin! Ei ole kovin kauaskantoisia nuo poliitikkojen katseet... Toivottavasti teillä päättäjät viisastuu. Itsekin kyllä muuttaisin varmasti toisaalle, jos täältä tuo lisä poistettaisiin, tämmöselle köyhälle kun joka ikinen euro tulee tarpeeseen. :)

  VastaaPoista
 7. Täällä muutettiin kuntalisä juuri niin, että vain hoitolisää saavat voi sen saada ja sisarkorotukset poistettiin. Silti ilmoitin kanssa juuri töihin, että palaan syyskuussa 2015. Jollain sinnitellään viimeiseen asti...

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o