Siirry pääsisältöön

Hampaita, hampaita... ja marmatusta

Kävin eilen hammaslääkärissä paikkauttamassa jo pidempään vaivanneen poskihampaan. Kysyin myös voisinko käydä tarkistuttamassa muutkin hampaat nyt kun olen raskaana. Hammaslääkäri kehotti toukokuun lopulla soittamaan ja varaamaan ajan...? Taitaa jäädä nyt tarkastukset väliin, koska en viimeisillään todellakaan halua makoilla hammaslääkärin tuolissa. Vuosi sitten hommat toimi tosi paljon paremmin edellisessä asuinkunnassani. Raskauden vuoksi pääsin heti hoidattamaan hampaat kuntoon...

Myös Simolle on tulossa lisää hampaita, jotka eivät vaan tunnun millään puhkeavan. Luulin aluksi, että tukkoisuus ja limaisuus on vain hampaista johtuvaa, mutta eilen alkoi rohiseva yskäkin. Vietiin varmuuden vuoksi poika lastenlääkärille, joka tarkasti keuhkot, korvat ja kurkun. Kaikki oli kunnossa, saatiin vaan resepti yskänlääkkeeseen. Lääkäri opetti meitä myös miten tarkistaa itse onko lapsella mahdollisesti korvatulehdus :) Muutenkin oli aivan ihana tuo lastenlääkäri ja saimme ajan ihan parin tunnin varoitusajalla. Emme ole aiemmin lapsivakuutusta joutuneet käyttämään, mutta nyt olin kyllä tyytyväinen kun sellainen tuli otettua.

Meillä on kuntamme terveyskeskuksessa sellainen käytäntö, että omahoitajalle voi soittaa klo 8-9 ja sitä kautta varata lääkäriajan. Itse soittelin syksyllä labratuloksista ja joka ikinen päivä puhelin oli koko tuon klo 8-9 varattuna. Hoitajilla on takaisinsoittosysteemi, ja mulle soitettiin VIIKON kuluttua tuosta episodista. Joten voitte kuvitella kuinka helppoa meillä olisi päästä lääkäriin kunnalliselle puolelle.. Ainoa keino olisi mennä päivystykseen jonottelemaan koko päiväksi. Ei kiitos!

Ikävä kyllä kokemukset pk-seudun julkisesta terveydenhuollosta on mun kohdalla erittäin huonoja. Hammaslääkärillä toki käyn kunnallisella, mutta muuten asioin aina yksityisellä mikäli mahdollista. Joko työterveyshuollossa tai nyt äitiyslomalla ollessa yksityisen sairasvakuutuksen kautta.

Miten teidän kunnassanne toimii terveyspalvelut tai oletteko ottaneet lapselle sairaskuluvakuutuksen?

Kommentit

  1. Kerro lisää, miten tsekata jos lapsella on korvatulehdus. Oon kiikuttanut pojan jo kahdesti "turhaan" lääkärille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä lääkäri opasti sulkemaan toisen korvan kämmenellä ja samanaikaisesti painamaan toisen (eli sen kipeän) korvan alareunasta sormilla. Jos aristaa tai vetää päätä pois niin voi viitata korvatulehdukseen. Simo ei aristanut kun lääkäri testasi ja korvat olikin ihan puhtaat.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o