Siirry pääsisältöön

Kakkakatastrofi koirapuistossa

Tänään mies tulee (luojan kiitos) kotiin reissusta. Eli pääsen taas suihkuun ja koiraa lenkittämään vähän helpommin...

Simo veteli eilen unia klo 23-05 ja 05-08. Ja meikäläinen oli hyvin tyytyväinen :) Tässä yksi päivä nukkui myös ennätyksensä 7h putkeen! Olin tosin sinä yönä niin väsynyt, että taisin kerran vauvan kitinään herättyäni vaan kääntää sen masulleen nukkumaan ja unet jatkui. Yöt vaihtelevat edelleen, saattaa välillä nukkua vain sen 3h ensimmäisen pätkän. Mulle kyllä riittää, jos nukkuu vain silloin tällöin nuo pidemmät unet. Niiden jälkeen jaksaa taas heräillä pari yötä.



Olimme eilen Simon kummitädin ja koirien kanssa lenkkeilemässä vähän kauempana olevassa koirapuistossa. Kamala ruljanssi pakata koirat, vaunut ja  muut härpäkkeet autoon. Puistossa oli illalla kamalasti hyttysiä ja poika hermostui vaunuissa hyttysverkon alla. Sitten tulikin nälkä ja piti imettää siellä puistonpenkillä hyttysten seassa. Ja sen jälkeen kuuluikin kolme uhkaavaa "pröööt"-ääntä ja kakat tuli lahkeesta läpi :D Ei auttanut muu kuin palata takas autolle ja vaihtaa vaipat auton takakontissa. Tämän episodin jälkeen poika ei enää suostunut olemaan vaunuissa vaan huusi kurkku suorana. Aikani sitä kanneltuani luovutettiin ja lähdettiin pois.

Näillä helteillä mulla on ollut ongelmana miten puen vauvaa. Ulos vaunuihin olen laittanut jonkun lyhythihaisen ja -lahkeisen puvun, puuvillahatun ja sukat. Mutta turvakaukalossa tuntuu selkä aina märältä puki sitten miten vähän tahansa. Kaukalossa pidän aurinkolippaa niin ettei poika joudu paahteeseen. Ja yleensä päällä on pelkkä lyhythihainen body. Autossa on ilmastointi päällä melkein koko ajan. Meidän pitäisi lähteä ensi viikolla sinne automatkalle niin en tiedä pitääkö tässä sitten pysähdellä joka huoltiksella ja ottaa jätkä pois kaukalosta vilvoittelemaan? Onko teillä mitään vinkkejä siitä miten helteillä vauva kannattaa pukea autoon?

Kommentit

  1. Ihana kuva! Aivan syötävän suloinen Simo :)

    Täällä myös samaa ongelmaa pukemisen kanssa. En ole enää laittanut lakkiakaan vaunuihin ja se on vähän helpottanut. Viimeyö nukuttiin pelkällä vaipalla. Olen pitänyt sortsiasuja turvakaukalossa ja sitten tarvittaessa vaan laittanut vilttiä ja pipoa päälle, siis päivisin kun ollaan oltu liikenteessä.

    Kun pikkuveljeni oli ihan pieni sattui sinä kesänä tulemaan oikein kunnon intiaanikesä. Äiti piti märkää rättiä veljeni otsalla kun oltiin pidemmillä autoreissuilla ja silloin velipoika sai hyvin nukuttua eikä tuskastunut.

    VastaaPoista
  2. Mulla on sama ongelma hikipäisen vauvan kanssa. Nukkuukin ihan vain vaippa päällä kun hikoilee yöpaidassaan niin kamalasti.

    Ilmastoidussa autossa meidän pojalla tulee aina nuha, joten kannattaa varmaan laittaa silti vaatetta päälle ja pysähdellä mieluummin kuin kylmettää itsensä ja vauva. Mulla otti viimeksi kylmä rintoihin, ja oli aika tuskaiset oltavat ennen kuin sain pumpattua...

    Toivottavasti reissu menee hyvin!

    VastaaPoista
  3. Meillä vauva (6kk) ei edes hikoile yleensä paljon, mutta turvakaukalossa selkä on nopeasti ihan märkä. Johtuu varmasti siitä materiaalista, miksi sen pitää olla sellaista varmasti hiostavaa keinokuitua? Pitempiä matkoja ei olla nyt kesällä vielä tehtykään, mutta sitten kun mennään niin täytyy kokeilla josko harso tai pyyhe siinä välissä auttaisi yhtään.

    VastaaPoista
  4. Toi pukeminen on kyllä hieman ongelmallista näillä helteillä! :/

    Me käytiin toissapäivänä vaunulenkillä, niin poika oli vaunuissa ihan vaippasiltaan ja tyytyväisenä nukkui koko matkan. Oli mulla varuilta ohut peitto mukana, mutta ei sitä kyllä tarvinnut. Sen verran kuuma siellä kopassa on :)

    Autossa ollaan matkustettu lyhythihanen body ja shortsit päällä. Matkat on olleet niin lyhyitä, että hyvä että ilmastointi on kerennyt tehoomaan niin en oo nähnyt tarpeellisesti laittaa enempää. Harsoa oon taas heittänyt jalkojen suojaks ja tänään pistin verhoks siihen harson :)

    Meidän vauva tuntui tänäänkin niin hikiseltä päivällä, että taidetaan muutenkin mennä nyt päivät ja yöt sisällä ihan vaippasiltaan niin säästytään kiukuilta :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kovasti kaikille vinkeistä! Onneksi meidän reissulla oli suht vilpoisat kelit eikä aurinko porottanut. Tajusin myös, että turvakaukalosta pitäisi varmaan ottaa jo ne vauvapehmusteet irti ja sitten poika ei istuisi kaukalossa enää niin pienessä kolossa. Ehkä se hikoilukin helpottaisi..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki