Siirry pääsisältöön

Kirppistelyä ja vaatekaapin minimointia

Olen ollut koko viikon kipeänä. Tauti ei tunnu helpottavan. On vaan kurkku kipeä ja sellainen yleinen jaksamaton olo. En esim. ulkona pysty olemaan kun palelen koko ajan. Tulis nyt vaikka kuumetta niin veis tän pöpön pois.

Viikonloppuna tein tosi hyviä löytöjä. Iittalan myymälässä oli kaikki -70%. Ostin pari Teema-lautasta ja muumimukeja (n.5€/kpl). Sen jälkeen Murulan lastenvaatekirppikseltä löysin ensin Simolle Popin välikausihousut 5€ ja vielä toisesta pöydästä samankokoiset Popin toppikset 4€! Olin niin onnellinen monta päivää :D Jostain se on onnistumisen ilo revittävä kotiäidinkin...

Otin itsekin kirppispöydän viikoksi Sun-kirppikseltä (29€/vko). Löysin sieltä Simolle miikkarin omppuhaaremit 3,5€ ja Popin kauluspaidan 2,5€.

Laitoin myös Fb-kirppikselle paljon myyntiin miikkareita ja poppia. Siivosin oman vaatekaapin ja karsin kaiken turhan pois. Sinne jäi:

4 neulepaitaa
1 housut
3 farkut
4 leggarit
2 hametta
5 neuletakkia
4 mekkoa


Mekot ja neuletakit, räjähtänyt liinavaatehylly


Hameet, pitkähihaiset, hupparit ja housut.

(Joku itseään kunnioittava bloggari olis varmaan ottanut noi vaatteet pois kaapista, kuvannut ne luonnonvalossa ja asetellut kuvaan tulppaanikimpun, design-naulakon ym. hienoa!)

Toppeja/t-paitoja jäi ihan liikaa. Samoin pitkähihaisia trikoopaitoja jäi jonkun verran.

Jäin miettimään pärjäisinkö esim. neljällä topilla ja parilla t-paidalla?

Nämä jäljelle jääneet vaatteet on sellaisia mistä oikeasti pidän, mitkä ovat sopivia ja hyväkuntoisia. Kaiken vähänkin nyppyisen tai vähälle käytölle jääneen roudasin kirppikselle. Kenkiä karsin kuusi paria. Kaikki juhlamekot karsin pois, koska joka kerta haluan kuitenkin juhliin uuden mekon.

Ulkovaatteista jäljelle jäi:

3 nahkahanskat
rukkaset
2 trikoopipoa
yksi paksumpi pipo
(erikseen vielä juoksu- ja tallipipo)
Untuvatakki
parkatakki
villakangastakki
Toppahousut

Ja toki mulla on myös ratsastuskamppeita, tallilla käyttämiäni kenkiä, huppareita, jumppavaatteita ym. mitä en lue mukaan arkivaatteisiin.

Kenkiä en karsimalla karsinut, mutta jäljelle jäi:

Sorellit
Nahkanilkkurit
Mokkanilkkurit
Ruskeat, matalat talvisaappaat x 2
Kiilakorot

Näistäkin pärjäisin hyvin, esim. pelkillä Sorelleilla ja hameen/housujen kanssa sopivilla saappailla. Mutta jouduin Fridan syntymän jälkeen uusimaan koko kenkävaraston, enkä halua näistä vielä luopua.

Laukuista laitoin myyntiin hoitolaukun sekä kaksi nahkalaukkua. Pärjään varmasti marilaukulla (toimii hoitolaukkuna), kahdella erivärisellä nahkalaukulla ja pienellä bilelaukulla.

Oikein odotan, että pääsen käyttämään työvaatteita! Kotonahan olen yleensä leggarit&huppari-yhdistelmällä.

Onko teillä kokemusta vaatekaapin minimoinnista?

Kommentit

  1. Joo, mut kesken jäi... Odotan uutta innostusta ja aikaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sain inspiraatiota kun luin jotain blogia, jonka kirjottajalla oli oikeesti yhdet farkut, yksi kaulaliina, yksi pipo jne. En kyllä itse pystyis moiseen!

      Poista
  2. "Joku itseään kunnioittava bloggari olis varmaan ottanut noi vaatteet pois kaapista, kuvannut ne luonnonvalossa ja asetellut kuvaan tulppaanikimpun, design-naulakon ym. hienoa!" - REPS! :D

    Vaatekaapin minimointi on erittäin vapauttavaa. Pitäisi tehdä useammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä mietin et tavallaan ei tarvis ikinä karsia jos ostais aina vaan tarpeeseen ja heittäis uuden tilalta aina vastaavan määrän pois :)

      Poista
  3. Hahahah tuolle itseään kunnioittavalle bloggarille!! :D
    Ja joo, minimointi on edessä jahka tavoitepaino on saavutettu, sillä silloin (toivottavasti) vaatekaappi pursuaa liian isojan vaatteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on erikseen muutamia housuja/hameita, jotka odottelee painonpudotusta... Olispa kiva jos pääsis taas itsekin myymään liian isoja pois!

      Poista
  4. Teitpä hyviä löytöjä :D
    Mulla on niin säälittävän vähän pidettäviä vaatteita että, pidän kaappi-rekvisiittana myös vaatteita joita en ole vuosiin pitäny. Pöljä mikä pöljä. Mutta jos mulla olis kaapissa vaan yhet farkut, pari t-paitaa, hupparia ja pitkähihasta, niin iskis kauhea shoppailuvimma. Ja ko ei ole varaa, niin huijaa itteäni pitämällä tyrkyllä niitä kamalia kauhtanoita jotka joutais jo roskiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mulla on ollut kans vähän tommosia rekvisiitta-vaatteita... Mutta niitä ei oo kyllä tullut yhtään ikävä! Eikä oo tehny mieli ostaa mitään uutta kun ei läskin päällä mikään näytä hyvältä :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki