Siirry pääsisältöön

Infektioastmaa ja kuuma lääkäri

Käytiin eilen Simon kanssa putkituksen jälkitarkastuksessa. Korvat ja nielu oli kunnossa. Simo sai Hoplopin tuliaisena yskän ja lääkärin mukaan keuhkot kuullostaa siltä, että pojalla olis infektioastma. Astma? Olin järkyttynyt, nytkö se joutuu loppuelämänsä kantamaan astmapiippua mukanaan. Lääkäri selitti asiaa ja ilmeisesti tässä oli joku toisentyyppinen astma nyt kyseessä. Täytyy vielä vähän googletella asiasta...

Tuo lääkäri on muuten ihan mahtava tyyppi! Ulkomaalainen, veikkaan ranskalaista. Simo rakastaa häntä. Lääkärin mielestä Simo on mallipotilas, niin fiksu ja tarkkaavainen, että hänestä varmasti tulee isona jotain hienoa. Äitikin on ihan myyty. En aina ihan korostuksen vuoksi ymmärrä mitä hän tarkoittaa, mutta... Ehdottomasti varaan ajan aina tälle lääkärille, koska hän vaan on niin...kuuma!

Fridan mielestä lääkäri on ihan kamala. Fridan korvat ovat jotenkin ärsyyntyneet ja kuukauden päästä ne pitäisi käydä tarkistuttamassa. Korvissa ei ole tulehdusta, vaan jotain mekaanista ärsytystä joka voi altistaa liimakorvalle. Eli mahdollisesti Fridankin korvat pitää putkittaa.

Olemme kantaneet sievoisen summan rahaa tälle yksityiselle lääkäriasemalle parin vuoden sisällä. Ei haittaa, meillä on vakuutus! Joka kerta ajankin on saanut tarvittaessa vaikka heti parin tunnin sisälle.

Kommentit

 1. Meillä kuopuksella oli tänään sairaalassa korvapolille aika. Tk:n lääkäri sanoi marraskuussa kun oli korvatulehdus että, kuopuksella on liimakorvat, jotka täytyy putkittaa. Ja ennen vuoden vaihdetta oli kans korvatulehdus. Nyt sitte "oikea" korvalääkäri tiirasi korvat mikroskoopilla ja ne oli terveet. Kuulema tosi siistit ja puhtaat ja ei missään nimessä tarvi putkittaa. Suositteli että, jos vain jaksetaan, niin mentäis ilman putkia myös jatkossa, koKa kesällähän kuopus täyttää 2-v ja yleensä tulehukset korvissa loppuu siihen.
  Tämäki lääkäri oli...kuuma :) aivan ihana mies joka selitti asiat kuopukselle ja jutteli sille kuin miehelle. Ei tähän mennessä kukaan lääkäri ole lasta noin hienosti ottanu, tiedätkö niinku ihmisenä. Normaalistihan lääkärit puhuu lapsista, kuin he eivät samassa tilassa ees olis. Ja äitille oli silmänruokaaki ;)
  Helpotti kyllä kuulla, että korvat on (ainaki tällä hetkellä) terveenä.
  Paranemisia teän poppoolle :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on infektioastma, käytännössä tarkoittaa sitä, että jos on paha flunssa, niin silloin täytyy ottaa hoitavaa astmalääkettä yleensä kahden viikon ajan ja jos flunssa tuntuu raskaalta, niin avaavaa lääkettä flunssan aikana. Muuten ei ole lääkitystä käytössä ollenkaan.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noro

Iski se norovirus sitten tännekin. Sairastuin su-ma välisenä yönä ja olin eilisen ihan poissa pelistä. Mies joutui jäämään töistä kotiin hoitamaan poikaa. Tänään joutui menemään töihin, mutta onneksi tästä sohvalta käsin pystyy poikaa vahtimaan ja itsekin nukkumaan päikkäreiden aikana. Tän rajun taudin ansiosta vuorokaudessa lähti 3 kiloa. Nyt pystyn onneksi jo vähän juomaan vettä, laimennettua gefilus-mehua ja syömään jäisiä mustikoita. Eilen tuli ulos ihan kaikki. Pelkään vaan, että sama tauti iskee myös Simolle ja miehelle...

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o