Siirry pääsisältöön

Karmee sotku


Näin meillä nykyään ruokaillaan.. Frida haluaa syödä kaiken itse. Oon ratkaissut asian lättäsemällä ruuat vain tuohon pöydälle. Simo kaks vee haluais edelleen vaan, että syötetään. 


Ostin sellaisen kirjan kuin "Kuinka kasvattaa bebe". Oon sitä tässä pikkuhiljaa lueskellut ja tykkään! Kirja kertoo amerikkalaisesta äidistä, joka kasvattaa lapsiaan Pariisissa.

Kirjan mukaan Ranskassa lapset nukkuvat kokonaisia öitä 2-3kk iästä lähtien (pullomaidon avulla). Kaikki lapset syövät neljä kertaa päivässä: klo 8, 12, 16 ja 20. Jo tarhassa lapset syövät neljän ruokalajin aterioita (alkuruoka, pääruoka, juusto, jälkiruoka). Ranskassa lapset eivät nirsoile.

Arvatkaa innostuinko näistä neljän ruokalajin lounaista! Aloin väkertämään niitä kotonakin. Lopputuloksena on vaan usein saatanallinen huuto kun joku karkaa ruokapöydästä, ei suostu syömään tms. Mutta aion ehdottomasti jatkaa tätä kokeilua. Frida nyt syö mukisematta kaiken mitä eteen laittaa, mutta Simolla on ongelmia esim. perunoiden suhteen.

Kommentit

 1. Bebe-kirjaa olen meinannut lainata jo useemman kerran mutten oikein saa luettua. Kyllä uskon, että lapset tottuu erilaisiin systeemeihin ihan nopsaan. Meilläkin on nähty kuinka oppivat syömään (nää isommat siis) kaikenlaisia ruokia ilman mutinoita. Tosin vaikeaa oli aluksi, kun eivät olleet tottuneet hedelmiin ja marjoihin, eikä kasviksetkaan oikein maistuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että Simolla on nyt joku vaihe ettei n. joka toinen päivä oikein suostuis syömään. Ja sit seuraavana päivänä taas syö isoja annoksia...

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirja. Täytyypä käydä kurkkaa löytyisikö Keravan kirjastosta. Tsemppiä ruokahetkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kirjastossa tuohon kirjaan törmännyt, mutta muistelen et olisin lainannut tuon saman kirjailijan muita kirjoja aiemmin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o