Siirry pääsisältöön

Mitä tehdä imetyksen suhteen?

Frida on nyt 9kk vanha. Yöt nukkuu heräämättä ja päivisin syö tissiä pari-kolme kertaa. Ongelma vaan on siinä, ettei tissi voisi neitiä vähempää kiinnostaa. Imetän yleensä tytön vähän unisena, juuri heränneenä. Eilen en saanut kertaakaan imetettyä ja pumppasin illalla vaivaiset 50ml.

Mietinkin pitäisikö imetys vain lopettaa vai sinnikkäästi jatkaa vielä pari kuukautta? Haluan imettää, mutta Fridaa pitää houkutella tissille kaikin keinoin. Olisi helpompi siirtyä siinä 11-12kk iässä suoraan tavalliseen maitoon. Ja toki tissillä saisi tärkeää läheisyyttä ja vastustuskykyä rintamaidosta. Enkä jaksaisi roudata niitä korvikkeita kaupasta...

Mitä mieltä olette? Lopettaako vai jatkaa?

Kommentit

  1. Painin itte saman ongelman kanssa. Viime viikonloppuna, kun olin reissussa oli kuopus syönyt korviketta ja minä lypsin hotellissa. Kotiin tullessa kuopus ei tissille alkanut, vaan repi kauheat raivarit. Mopulta annoin pullosta korviketta, kun tissi ei kelvannut ollenkaan.
    Ja en ihmettele miksi, pullosta sai vain niellä koko ajan. Ei tarttenu isommasti imeskellä ko maito tippu suuhun. Eilen ja tänään kuopua on sitä vastoin vaatinut tissiä.

    Mulle sopis ihan hyvin, että tää imetys olis tässä. Mutta sitte toisaalta just tuo läheisyys ja maidon edut mietityttää.
    Ja onhan se ihana kun toinen syö tissiä ja katsoo silmä värähtämättä mua silmiin.

    En tiedä... Luultavasti teen niin, että kuopus saa korviketta illalla nukkumaan mennessä ja yöllä ja päivisin annan tissiä.

    Korviketta yöksi siksi, että nukkuu paremmin. Vasta nukku täyden yön ko söi korviketta.

    Mutta se on ainakin ihan varmaa että lopetan imetyksen ennen kuin kuopus 2täyttää. Yksi kaveri imettää yhä vielä lastaan, joka on pian 3. Siihen en ala. En todellakaan...

    Olisko se sullekin helpointa vaan lopettaa imetys. Turhan stressin saat varmaan tuosta, kun toiselle ei tissi kelpaakaan. Kyllä se Frida on hyvän alun jo saanut, kun noinki kauan on tissiä syönyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Frida nukkuu kans 1dl korvikkeen turvin koko yön. Ja pitkään aamullakin jos annan pullon viiden maissa. Joten ehkäpä jatketaan näin ja päivisin sitten imetän sen mitä suostuu syömään?

      Poista
    2. Eipä se taida tämä imetys meillä vielä loppuakaan. Kuopus ei viime yönä huolinut pulloa, vaan sai kauhiat paskaraivarit ko pulloa koitin tarjota. Tissin ko sai suuhun, niinhiljeni heti. Hmm... Nyt mulla harmittaa että en reissun jälkeen lopettanu imetystä seinään. Nyt sitte jatkuu stressi yövuorojen aikana tissien tyhjennyksestä ja ei se miehelläkään taida kotona herkkua olla, kun kuopus pulloraivarit saa..

      Poista
  2. Ääh ärsyttävää, kirjoitin pitkästi ja onnistuin hävittämään tekstin. No tarkoitus oli sanoa, että minä yrittäisin vielä hetken ja jos ei helpota, niin harkitsisin sitten uudelleen. Meidän neiti on pian 6kk ja imetys on ollut välillä tuskaista. On imetetty kävellessä, on laulettu ja vaikka mitä. Nyt mulla on paidassa kiinni sellainen tiikerituttinauha, jota neiti räpeltää imetyksen aikana. Unisena koitan minäkin aina imettää ja onneksi väsyneenä nukahtaa nopeasti tissille ja unissaan syö sitten hyvin. Mutta ymmärrän hyvin mietteesi, tsemppiä jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli myös tuossa joulun jälkeen samanlainen vaihe, mikä meni onneksi ohi. Mutta nyt mulla on ollut isäkuukauden ajan päivisin omia menoja enkä ole aina päikkäriaikaan ollut kotona imettämässä :(

      Poista
  3. Samaa mieltä kuin Jossukka - eli jaksaisin vielä vähän aikaa ja katsoisin edistyykö mitenkään. Jos siitä tulee vain negatiivinen kokemus sekä äidille, että lapselle, niin eipä siitä kauheasti sillon enää iloa ole.. Tsemppiä! :) Voi hyvin olla, että kelkka vielä kääntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toissapäiväisen lakon jälkeen eiliset päiväimetykset sujuikin taas ihan hyvin. Saa nähdä! Jotenkin älyttömän haikeaa jos imetys nyt loppuu.

      Poista
  4. Meillä poitsu lopetti itse vuoden paikkeilla. Ei auttanut maanitella, kun ei kiinnostanut. Sen kerran jälkeen, kun nauroi mun esiin tuomalle tissille tajusin viimein lopettaa yrittämisen. Älä stressaa, ehkä Fridalle riittää ja ainakin omasta mielestä 9kk imetystä on jo huippuhomma! Tsemppiä, mitä sit teetkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Simo lopetti itse siinä 7,5kk iässä. Ryömi vain sinnikkäästi tissiltä pois. Frida saa raivarit eikä jaksa keskittyä ilman viihdykkeitä. Mä tiedän itsekin, että 9kk on ihan hyvä suoritus.. Mutta harmittaa silti! Vielä vaikeemmaks tän tekee se, että tuskin meille kolmatta vauvaa enää tulee joten mun imetykset oli sitten tässä.

      Poista
  5. Lopetin vasta 1 v 8 kk iässä imetyksen. Sen jälkeen poika alkoi sairastella ja on ollut 3 kk sisällä neljä kertaa kipeänä. Eka nuhakuume tuli 5 päivää imetyksen lopetuksen jälkeen... Olisin kyllä vielä jatkanut pari kuukautta jos olisin tiennyt. Meillä oli pitkään pelkkä iltaimetys ennen nukkumaanmenoa.

    VastaaPoista
  6. samaa sanoisin ku edelliset. kokeile vielä vähän aikaa, voihan olla taas jonkinlainen vaihe ja kohta taas kelpaakin. jos ei,niin eihän sitä väkisin sitten voi imettää,kyllä se lapsi varmasti itse "tietää",milloin haluaa lopettaa :-)

    VastaaPoista
  7. Itsehän olin suunnitellut rintaruokkivani esikoista ainakin sinne puolen vuoden ikään ... toisin kävi kun ongelmia alkoi tulla paljonkin siinä 3kk:n paikkeilla. Kuukauden sinnittelin ja huudatin lasta rinnalla, lopetin imettämisen varmaan 20 kertaa mutta aloitin aina kuitenkin toiveikkaana seuraavana päivänä uudestaan. Lopulta uupuneena taisteluun päätin lopettaa kokonaan kun poika oli 4kk, eikä ole ensiharmituksen jälkeen kaduttanut ollenkaan. Oon päättänyt yrittää ottaa rennommin imetyshommissa seuraavan kanssa - kaikki ei mene aina omien suunnitelmien mukaan. Jos imetys tuntuu kovin hankalalta, niin siirtyisin huoletta korvikkeeseen, 9 kuukautta on jo pitkä aika imetystä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki