Eilinen meni näin:
Aamupala: 4-viljan puuroa veteen keitettynä, 3 isoa lusikallista raejuustoa, puoli kupillista marjoja, 2 kuppia maitokahvia, 2 lasia vettä, 1xraskausmonivitamiini, 1xmagnesium
Lounas: 2 pientä jauhelihapihviä, (itsetehtyjä) lohkoperunoita, raejuustoa, kurkkua, salaattia, porkkanaraastetta, vichyä, jälkkäriksi itsetehtyä jogurttijädeä (jogurttia+mansikoita+loraus kermaa)
Välipala: Pari salmiakkia Filmtownista ja kotona vielä muutama lisää..
"Päivällinen": 2 palaa ruispaahtoleipää, margariinia, 4 siivua juustoa, vettä
Iltapala: 1 pieni jauhelihapihvi, 1/4 vesimelonista, jogurttijädeä, lasi vichyä ja monta lasillista vettä
Normaalisti juon tuon lisäksi lasillisen kevytmaitoa, mutta näköjään eilen en muistanut. Jäinkin miettimään tuleeko kahvimaidoista, raejuustosta, jogurttijädestä ja juustosiivuista tarpeeksi kalsiumia raskaana olevalle... Neuvolan mukaan "normaalipäivän" 1 maitolasillinen, 1 viili, juustosiivut, raejuusto ja kahvimaidot riittävät.
Salmiakkia tulee syötyä melkein päivittäin pieniä määriä, mutta en ole keksinyt mitään muutakaan keinoa joka auttaisi tuohon äkilliseen huimaukseen/heikotukseen yhtä hyvin. Verenpaineet on kuitenkin pysyneet normaalina. Ja hemoglobiini hyvänä ilman lisärautaa.
Vettä joudun juomaan tosi paljon, muuten päänsärky iskee. Tiedostan myös, että syön liian vähän kasviksia!
Kiinnitittekö te lukijat kuinka paljon huomiota syömisiin raskausaikana? Olitteko tiukempia vai lepsumpia kuin normaalisti?
Aamupala: 4-viljan puuroa veteen keitettynä, 3 isoa lusikallista raejuustoa, puoli kupillista marjoja, 2 kuppia maitokahvia, 2 lasia vettä, 1xraskausmonivitamiini, 1xmagnesium
Lounas: 2 pientä jauhelihapihviä, (itsetehtyjä) lohkoperunoita, raejuustoa, kurkkua, salaattia, porkkanaraastetta, vichyä, jälkkäriksi itsetehtyä jogurttijädeä (jogurttia+mansikoita+loraus kermaa)
Välipala: Pari salmiakkia Filmtownista ja kotona vielä muutama lisää..
"Päivällinen": 2 palaa ruispaahtoleipää, margariinia, 4 siivua juustoa, vettä
Iltapala: 1 pieni jauhelihapihvi, 1/4 vesimelonista, jogurttijädeä, lasi vichyä ja monta lasillista vettä
Normaalisti juon tuon lisäksi lasillisen kevytmaitoa, mutta näköjään eilen en muistanut. Jäinkin miettimään tuleeko kahvimaidoista, raejuustosta, jogurttijädestä ja juustosiivuista tarpeeksi kalsiumia raskaana olevalle... Neuvolan mukaan "normaalipäivän" 1 maitolasillinen, 1 viili, juustosiivut, raejuusto ja kahvimaidot riittävät.
Salmiakkia tulee syötyä melkein päivittäin pieniä määriä, mutta en ole keksinyt mitään muutakaan keinoa joka auttaisi tuohon äkilliseen huimaukseen/heikotukseen yhtä hyvin. Verenpaineet on kuitenkin pysyneet normaalina. Ja hemoglobiini hyvänä ilman lisärautaa.
Vettä joudun juomaan tosi paljon, muuten päänsärky iskee. Tiedostan myös, että syön liian vähän kasviksia!
Kiinnitittekö te lukijat kuinka paljon huomiota syömisiin raskausaikana? Olitteko tiukempia vai lepsumpia kuin normaalisti?
Mun oli RaDin takia pakko kiinnittää huomiota syömisiini normaalia tarkemmin, hyvinpä ne verensokerit sit pysyi hallinnassa tarkan ruokavalion ansiosta, lukuunottamatta muutamaa viimeistä viikkoa. Eli aavistuksen tiukempi kuin normaalisti. :) Tosin salmiakkia söin kyllä ihan hirveästi, etenkin alkuraskaudessa. Auttoi mulla siihen kuvotukseen.
VastaaPoistaMinä söin aika terveellisesti ainakin alussa, tosin salmiakkia tuli syötyä jonkin verran... ;) Loppuajasta tuli kauhea mäkkärihinku, en kyllä ymmärrä minkä takia. Muutoin menin aika terveellisillä ruuilla.
VastaaPoistaOn kyllä ollu opettelemista uusissa ruokatottumuksissa, kun tuntuu että vähän väliä saa olla jotain syömässä ettei paha olo yllätä. Pitäis kyllä syödä paljon terveellisemmin, välillä ihan omatunto kolkuttelee kun ei muista syödä kasviksia koko päivässä tai päivän lämmin ateria on töissä syöty nuudelit ja tonnikala..
VastaaPoista