Siirry pääsisältöön

Raskausajan liikunta

Liikunta on aina kuulunut mun elämään tavalla tai toisella. Mulle on tärkeetä olla hyvässä kunnossa tässä toisessakin raskaudessa.

Vuosi sitten lähtötilanne oli hyvä: ennen raskautta ratsastin useamman kerran viikossa, pyöräilin kaikki työ- ja tallimatkat (parhaillaan 30km päivässä), kävin koiran kanssa lenkillä ja uimassa. Alkuraskauden ajan jatkoin pyöräilyä jonkun aikaa ja ratsastin monta kertaa viikossa. Iltaisin olin töiden jälkeen niin poikki, että lähinnä makasin sohvalla. Keskiraskaudessa jaksoin taas tehdä kävelylenkkejä, ja ratsastin rv 22 asti. Kun ratsastukset jäi tauolle aloitin mammajoogan kerran viikossa.

Kolme viikkoa ennen äitiysloman alkua jäin saikulle liitoskipujen vuoksi. Kävely oli silloin vaikeaa ja kävin vain vesijumpassa/uimassa. Joinain päivinä en saanut edes koiraa lenkitettyä, vaan miehen piti aamulla käydä pissattamassa koira ennen töihin lähtöä. Jossain vaiheessa liitoskivut hellittivät ja pystyin taas tekemään kävelylenkkejä.

Synnytys oli helppo, joten palauduin aika nopeasti. Aluksi teimme lyhyempiä vaunulenkkejä. Ekalla viikolla tuntui, että sisäelimet eivät vielä ihan olleet paikoillaan ja tuli sellaista outoa hengästymistä ihan kävellessäkin. Viikon kuluttua synnytyksestä pääsin ensimmäistä kertaa taas ratsastamaan.

Nyt mun pohjakunto on olematon. Olen synnytyksen jälkeen ratsastanut 1-2 kertaa viikossa, käynyt kävelylenkeillä ja syksyllä juoksin muutamat lenkit. Kotona saatan välillä innostua tekemään vatsoja tai venyttelemään.

Aloitan parin viikon kuluttua mammajumpan kerran viikossa ja siinä vaiheessa suunnittelin lopettavani ratsastuksen. Joka päivä yritän käydä pidemmällä kävelylenkillä, mutta jos sataa tai on tosi liukasta jää lenkit helposti lyhyeen.

Nyt tammi-helmikuussa isäkuukauden ajan pääsisin päivisinkin liikkumaan ilman lasta. Joten vinkkejä hyvistä pk-seudun mammajooga ym. tunneista otetaan vastaan :)

Kommentit

  1. Mä kävin raskausaikana tosi paljon uimassa ja vesijuoksemassa, kun en vuorotyön takia voinut ilmoittautua mihinkään jumppiin.. Se siinä vaan ärsytti, että piti ihan omatoimisesti saada se perse liikkeelle ku ei ollut mtn tiettyä tuntia missä käydä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o