Siirry pääsisältöön

Kotiäidin aktiivisuus?


Mulla on ollut tämän viikon koekäytössä miehen Polar Loop-aktiivisuusranneke. Halusin tietää kumpi meistä nukkuu paremmin ;)

Tämän viikko on mennyt ainakin ihan aktiivisissa merkeissä. Päivässä on tullut askeleita 10000-15000 ja melkein joka päivän aktiivisuustavoite on tullut täyteen.

Härpäke laskee paljonko nukut, istut, kävelet ja juokset.

Unta mulla tulee yleensä 6,5-7,5h. Joskus alle kuusi tuntia, jos yö on huono.

Menen sänkyyn klo 10, nukahdan klo 11 ja herään klo 6. Frida on saattanut yöllä herätä n. klo 2 maissa.

Päivän mittaan istun n.9h ja seison 8h.

Ranneke ei laske esim. vaunulenkkejä kävelyksi, jos en heiluta kättä koko ajan. Sykemittarin kanssa antaisi paremmat tulokset.


No mitäs mies sitten?

Keskimäärin seisoo 2-3h, istuu 12,5h ja nukkuu 8,5-10h. 

Ja kuka se täällä aina valittaa kun ei viime yönä nukkunut ollenkaan ja kuinka niin kovasti väsyttää? Mies, joka nukkui 10 tuntia!!!

Toki tuota istumista lisää töissä istuminen. Mutta viikonloppuisinkin makaa mittarin mukaan vaan sohvalla. 

Mulla tulee askeleita ja seisomista ihan jo pyykkien laitosta, koiran pissatuksesta ja säntäilystä pitkin asuntoa.




Että nyt se on sitten oikein mittarin kanssa todistettu kuka täällä laiskottelee ;)

Eilinen oli taas sellainen helvetillinen päivä. Heräsin klo 6, tein lounaan valmiiksi ja vein Simon kerhoon pulkalla klo 9. Sieltä jumppaan ja Frida lapsiparkkiin. Simon haku kerhosta klo 11. Kamala nälkä ja onneksi se lounas oli valmiina. Olin tehnyt pestokanapullia, uunikasviksia ja fetadippiä. Ja ne oli niin hyviä! Lapset ei syöneet mitään. Frida tunki annoksensa vesimukiin uimaan.

Päiväunien jälkeen alkoikin helvetillinen marina ja tappelu. Päivällinenkään ei kakaroille kelvannut. No senhän tietää minkälaista meno on, jos aamupala on yksi puraisu sämpylästä, lounas tungetaan vesimukiin ja päivällinen on 1/4 kanapullaa ja pieni porkkanapalanen...

Luojan kiitos lapset menevät tänään mummille yökylään!


Uudet miikkarit tuli toissapäivänä. Mummi osti Fridalle omppumekon ja Simolle autopaidan. Itselle en ostanut mitään, mutta sain joogat emännänlahjaksi. Tän kauden naistenvaatteet ei ollut yhtään mun makuun. Nuo lastenvaatteet pysyi pesun jälkeen ihan hyvinä. Kaveri tilasi magic pantsit, joissa oli kaksi ihan jäätävän kokoista reikää keskellä reittä. Että se siitä kuuluisasta miikkareiden laadusta ;)








Kommentit

  1. Vastaukset
    1. <3 Ne ajaa mut vaan välillä hulluuden partaalle. Pääsiskö jo töihin, pliis!

      Poista
  2. Munki pitäis hankkia tollanen mulle ja miehelle ett se tajuais kuka meist on laiskempi kotona :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vink vink, tilasin just Kunto Plus-lehden 16,90 ja siihen tulee joku samantyyppinen mittari mukana.

      Mä oon niin tienny ton nukkumishomman ja nähny miten toi lepuuttaa iltasin vaan sohvalla, mut nyt on todisteitakin prkele!

      Poista
  3. Kuulostaa herkullisilta noi pestolihapullat ja fetadippi! Onko salaista reseptiä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananjauhelihaa 400g
      Purkki pestoa
      Suolaa (1tl), pippuria, yrttejä
      Uuniin 200 astetta 30min

      Laitoin peruna, porkkana, kesäkurpitsa, sipuli, paprika uunivuokaan.
      Päälle oliiviöljy, balsamico, hunaja, pikkusen suolaa, yrttejä (olisko basilika ja pitsamauste meiltä löytynyt). Uuniin 225 astetta tunniks

      Fetadippiin purkki kermaviiliä, hyvin murenevaa fetaa maun mukaan (Apetina iso köntti tai Lidlin levynä oleva esim.) ja yrttejä.

      Oli ihan älyttömän hyvää! Tää ei oo mikään mun oma resepti vaan mammaryhmäläisen vinkkaama.

      Poista
    2. Unohdin pullista kananmunan ja 1dl korppujauhoa!

      Poista
  4. Kiitti reseptistä!
    Mä ostin just aktiivisuusrannekkeen, vain huomatakseni ettei se sovi yhteen mun puhelimen kanssa. Perskuta! Voiko tota polaria käyttää vain tietokoneen kanssa, vai puhelimen vain? Oon ihan kädetön näiden teknisten juttujen kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin Ipadin, Asuksen kannettavan ja Samsungin puhelimen kanssa pitäis toimia :)

      Poista
  5. Ai jumaliste! Tuohon unihommaan vertailu aktiivisuusrannekkeella on ehkä paras keksintö ikinä. Ai hitto että riepoo ku vuorotellen kahden vuoksi herään ja vieressä toinen on kehdannu valittaa, että HAVAHTUU.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa olinko hiilenä, kun molempia kuitenkin yöimetin joku 7kk ja miehen mielestä oli niin kovin rankkaa kun hän ei pystynyt nukkumaan! Paskat, se vaan käänsi kylkeä ja minä hoidin vauvan.

      Ehkä hauskinta on just nää yöt kun miehellä on omasta mielestään ollut heikot unet ja sit se oikeesti kuorsaa tyyliin 2min nukkumaanmenon jälkeen. Aargh!!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki