Siirry pääsisältöön

Viimeisiä viedään!

Tänään miehen viiden viikon kesäloma loppui ja ollaan pojan kanssa kaksistaan kotona. Eilen käytiin vikan lomapäivän kunniaksi kaksistaan kylpylässä, leffassa ja syömässä Jumbon kreikkalaisessa. Oli oikein kiva päivä ja samalla poika sai totuttelua hoidosta anopin luona. Poika kyllä näkee anoppia useita kertoja viikossa, mutta nyt ei ole kesän aikana juurikaan ollut hoidossa.

Eilen kävin myös neuvolassa. Kaikki oli hyvin, painoa tullut taas 500g/vko ja hemoglobiini mystisesti noussut 135:een (en ole syönyt lisärautaa tässäkään raskaudessa). Oma neuvolatätini oli lomalla ja mulla oli oikein kiva tuuraava neuvolatäti. Kyselin siitä eikö mulla todellakaan ole mitään painoarviota ja päästetäänkö raskaus todellakin rv 41+5 yliaikaiskontrolliin asti tästä raskausdiabeteksesta huolimatta. Kuulemma päästetään kun sf-mitta menee keskikäyrän alapuolella, sokruarvot on pysyneet hyvinä ja mikään ei viittaisi isokokoiseen vauvaan.

Mutta sitten neuvolatäti ehdotti, että hänen kollegansa voisi tehdä painoarvion käsikopelolla! Kuulemma kyseisen vanhemman kätilön painoarviot ovat yleensä pitäneet paremmin kutinsa kuin ultralla tehdyt. Kätilö arvioi mulle 3,6-3,8 kg tyttöä. Vauvan pää on nyt ihan alhaalla ja mun maha tipahtanut alas myös. Joten voin huokaista helpotuksesta tuon kokoasian suhteen :)

Onnistuin värjäämään valkoisia vauvanvaatteita vaaleansinisiksi muun pyykin joukossa.. En saanut niitä millään valkaistua takaisin joten ostin Prismasta pesukoneväriä ja värjäsin ne punaiseksi. Lopputulos oli mielestäni ihan ok ja yksi paketti väriainetta riitti kolmelle hatulle, kahdelle vauvanvaatteelle ja aikuisten housuille hyvin. Toki nuo valkoiset langat jäävät valkoisiksi, mutta ei se niin haittaa.


Kommentit

  1. Aika makee toi pesukoneväri, kattelinkin niitä just yks päivä Prismassa!

    Kovasti tsemppiä vikoihin hetkiin, pian se vauva sieltä tulee :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o