Siirry pääsisältöön

Vauvauinti

Lauantaina meillä oli eka kerta vauvauinnissa. Hermoilin kakkaako Simo sinne altaaseen... Varsinkin kun aamulla ei kakkaa tullut. Selvennetään nyt vielä, että Simo kakkaa monta kertaa päivässä ja yleensä myös heti aamulla. Ja mikäli joku vauva kakkaa altaaseen perutaan kaikki sen päivän muut vauvauinnit ja rahoja ei palauteta.

pikku uimari
Uimahallille otin mukaan turvakaukalon. Vaihdoin ensin itse vaatteet ja sitten riisuin pojan. Siinä vaiheessa kun olin itse pikaisesti käynyt suihkussa oli Simo pissannut jo kahteen kertaan siihen kaukaloon. Noh, onneksi oli se pyyhe suojana... Simo on totutellut jo kotona käymään suihkussa, joten suihkuttelut sujui hyvin.

Sitten altaalle! Isi oli altaalla jo odottamassa. Simo oli vähän ihmeissään, että mitäs nyt tapahtuu. Aluksi käytiin läpi eri uintiasentoja. Vauvaa voi joko pitää kyljistä kiinni pystyasennossa, niskan ja pepun alta tukien selällään tai sitten masullaan uintiasennossa. Sitten oli vielä lepoasento, jossa vauvan pää on vanhemman olkapäällä. Simo tuntui tykkäävän vedestä ja potki jaloillaan innoissaan. Väsy tuli aika nopeasti joten lähdimme saunaan jo vähän ennenkuin puolen tunnin uintiaika oli täynnä.

Saunassa Simo sitten ylläri, ylläri taas pissasi! Ja joku kanssauimari lähti heti pois sieltä saunasta.. Olin hilppasen nolona.

Pukkarissa imetin ja sitten Simo alkoikin olla tosi väsynyt. Kitinä ja huuto alkoi.. No, onneksi muutkin vauvat huusivat. Vauvauinti oli kuitenkin kiva kokemus ja onneksi niitä kakkojakaan ei tullut tällä kertaa altaaseen.




Tänään Simo on ollut oudon itkuinen. Jouduin pitämään sisälläkin manducassa, kun tuntui itkevän joka paikassa. Epäilen, että alas on tulossa ensimmäinen hammas. Hampaan kohdalla näkyy sellainen pieni valkoinen täplä? No saa nähdä onko se hammas vai ei. 

Nyt sälli katsoo kuitenkin tyytyväisenä sitterissään Pikku kakkosta. Saan varmaan jonkun paska mutsi-palkinnon kun laitan 4kk vauvan jo telkkarin ääreen. En vaan jaksa enää käppäillä pitkin kämppää poika sylissä.

Kommentit

  1. Me aateltiin ostaa niitä pampersin uimavaippoja ihan vaan varmuuden vuoksi. En halua, että meidän takia ainakaan joudutaan uinnit perumaan tai keskeyttämään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikun siis liberon uimavaippoja. en oo varma onko pampersilla edes niitä, tai ainakaan siis täällä päin ei ollu kaupassa.. :)

      Poista
    2. EI, älkää!!! Useimmissa vauvauinneissa ei edes sallita vaippoja. Peli on nimittäin menetetty, jos se kakka on sinne vaippoihin tullut. Jos lapsi huomaa, että hänellä on vaippa, hän kakkaa varmasti myös altaassa. Myös äiti näkee vauvan kasvoista, mikäli kakka alkaa tulemaan ja osaa nostaa lapsen ylös altaasta. Pissasta älkää olko huolissanne, se on steriiliä. Ostakaa tiukkalahkeiset uimahousut,

      Olen ohjannut vauvauintia melkein 10 vuotta ja yhdet uinnit on peruttu, kun yhdeltä vauvalta on kakat altaaseen tullut.

      Poista
    3. Meillä on vauvauinnissa uimavaipan käyttö kiellettyä. Ilmeisesti siksi, että vaippa hiukan kelluttaa? Tai jotenkin se uintiasento ei ole yhtä vapaa vaipan kanssa.

      Ja meillä on tuo uimapuku suht tiukka lahkeista onneksi.

      Poista
    4. Höh onpas hassu juttu, meille taas siellä infossa ihan suositeltiin että uimavaippa olis käytössä. Näemmä näissäkin on eroja, niinku tuntuu olevan kaikessa muussakin...

      Poista
  2. aika kurja jos tommosen tahattoman vahingon takia perutaan uinteja ja ei saa rahoja takaisin :/ tääläkin jännitettiin ekaa uinti kertaa, tuleeko heti kakat altaaseen tai suuttuuko neiti heti kättelyssä koko touhuun. mutta tosi hyvin meni :) meillä oli kokouikkarin alla vielä tiukat uimapöksyt, vahinkojen varalta ja mietin myös noita uimavaippoja jatkossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Ja nimenomaan jos joku vaikka aamun ekassa ryhmässä kakkaa niin kaikki neljä ryhmää perutaan siltä kerralta :/

      Poista
  3. Meillä on pojalla ylhäällä kaksi vaaleaa täplää, mutta alhaalla ei näy mitään.

    Uimassa olis kiva käydä, mutta yksin en vauvan kanssa lähde. Miestä ei saa uimahalliin atooppisen ihon takia, joten vauvauinnit ei oikein onnistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alan olla aika varma, että tuo alatäplä on tosiaan hammas. Sitä kun sormella koittaa niin tuntuu kovemmalta. Ylös en ole vielä katsonut :)

      Mun pitää myös ens kerralla mennä uimaan vauvan kanssa kahdestaan, saas nähdä mitä siitä tulee!

      Poista
  4. Kiva että teillä meni vauva uinti hyvin, eikä todellakaan tarvi olla nolona jos vauva pissaa saunassa! :D Tyhmiä tollaset ihmiset jotka lähtee sen takia pois..
    p.s. tekopyhiä on ne jotka telkkaria paheksuu :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki