Siirry pääsisältöön

Hampi

Alarivissä näkyy nyt jo selkeämpi hampaanalku. Ja meno on sen mukainen.. Missään ei ole hyvä olla, ei edes äidin sylissä. Ennen niin aurinkoinen poika on muuttunut itkuiseksi kiukuttelijaksi.

Illalla päätin laittaa Simolle supon ja sen jälkeen rauhottuikin hyvin ulkona manducassa. Reissun jälkeen Simo oli taas hyväntuulinen oma itsensä. Yöunillekin nukahti ihan itsekseen.

Sitten koira herätti kesken unien ja alkoi taas sydäntäsärkevä huuto. Yritin laittaa uutta suppoa siinä onnistumatta. Koko operaation ajan poika huutaa kuin syötävä. Lopulta sain uuden supon laitettua ja sylissä yritin poikaa rauhoitella. Syliin sitten nukahti ja siitä sain siirrettyä omaan sänkyyn.

Voisiko pliis tuo hammas nyt yön aikana vaikka puhjeta? Niin kauhea seurata, kun toisella on kipeä olo. Voi tätä äidin tuskaa...

Kommentit

  1. Harmi vaan että ne hampaat ei lopu siihen yhteen :) Tsemppiä ja jaksamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Mut toivon, ettei nyt ihan heti perään tulis toista hammasta..

      Poista
  2. täällä samanlainen meininki, eikä tunnu näkyvän loppua vaikka on kestänytkin jo aikas kauan :/ kurjia nuo pikkuhampaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :( Meillä onneks puhkes toi hammas parissa päivässä.

      Poista
  3. Meilläki kiukuteltiin ja oltiin syömättä, mutta hampaista ei näy jälkeäkää. Me jäädään varmaaan ikuisiksi ajoiksi ikenille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuskin sentään :) Mut en olis itekään ikinä arvannut, et noi hampaat tulee niin aikasin.. Kun neuvolakortissakin on et 5kk -> tulis vasta eka hammas.

      Poista
  4. Lämpimästi suosittelen nestemäistä panadolia! Me ollaan (neuvolan suosituksesta) sitä hierottu ikeneen (siihen mihin hammas on puskemassa) ja pahemmassa kivussa annettu ihan normaali vauvan särkylääkeannos sitä panadolia. Huomattavasti helpompi käsitellä kuin suppo! Ja kun kauan työtä tehnyt neuvolan täti sitä lämpimästi suositteli supon sijaan, niin olen kyllä pelkästään sitä käyttänyt. Tsemppiä hampaiden tuloon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen just apteekissa pyörittelin tuota nestemäistä särkylääkepakettia kädessä, mutta en uskaltanut ostaa. Mietin et annostellaanko sitä jollain ruiskulla suuhun vai miten sen saa nieltyä?

      Poista
    2. Me annettiin se ihan samalla lusikalla, jolla on d-vitamiini päivittäin annettu. Mukana tulee myös sellanen lusikka, mistä näkee sen oikean annostusmäärän. Testattiin ensin, että paljonko se annostus kuuluu olla ja sitten siirrettiin siihen d-vitamiinilusikkaan. Vetoisuus oli sama, joten käytettiin jatkossa sitä d-vitamiinilusikkaa. Se on ainakin meidän neidin mielestä hyvän makuista, joten ottamisen/antamisen kanssa ei ole ollut ongelmia. :)

      Poista
  5. Miekin oon jo pitkään epäilly tekeekö Neela hampaita, mutta ei oo vielä puhjennu esiin..

    Blogissani on sinulle haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta :) Meillä näkyi aluksi vaan sellainen vaaleampi kohta siinä hampaan kohdalla.. mieskään ei uskonut, että siihen on hammas tulossa.

      Poista
  6. No voi rassua! Meillä ei vieläkään näy mitään, mutta naamaa tuo hiertää heti äidin polveen, jos istun lattialla. Taitaa siis kutista. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä alkoi ihan mahdoton kuolaus jo joskus kesällä ja sen jälkeen on halunnut raastaa tuota ienkohtaa ties mihin. Yleensä harsolla sitä hinkuttaa..

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki