Siirry pääsisältöön

Nahkakenkien värjääminen

Olen viime viikot epätoivoisena etsinyt sopivia mustia korkokenkiä. Mulla on leveä jalka ja sopivia kenkiä on vaikea löytää. Työkenkien tulisi olla mustat, aitoa nahkaa, korko maks.6cm, kärki pyöreä ja kanta vankka. Mitään koristeita tms. härpäkkeitä ei kengissä myöskään saa olla.

Etsin kaikki keskustan liikkeet enkä löytänyt mitään sopivia kenkiä. Saappaat löysin onneksi Arlandan lentokentältä yhdestä liikkeestä. Mulla on tosi paksut pohkeet ja sopivia saappaita on ihan mahdotonta löytää.

Italian reissulta olin ostanut yhdet tummansiniset korkkarit, jotka päätin värjätä mustiksi. Kävin suutarilta ostamassa mustaa kenkämaalia (maksoi 7€ muistaakseni).Ensin kengät putsataan paketissa olevalla pesuaineella. Putsaamiseen käytin ihan normaaleja vanulappuja.


Sitten annetaan kuivua ennen maalin levitystä. Maalia laitetaan aluksi ihan tosi ohut kerros sienellä töpsötellen.

Annetaan taas kuivua ja laitetaan uusi kerros.

Mikäli maali ei tartu kunnolla voit yrittää hieman hioa nahkapintaa esim. hiekkapaperilla ja sen jälkeen taas putsaus ennen maalin levitystä.

Suojaa kengän sisäosat ja vaikeat kohdat voit vetäistä pikku sudilla.

Alimmassa kuvassa kengät on yhden maalikäsittelyn jälkeen. Eli paketista riittää maalia kyllä useampaankin kenkäpariin.


Kommentit

 1. Peter Kaiser, Gabor, Clarks, Högl ja Tamaris ainakin sopii monelle leveän räpylän omistajalle. :) Itselleni yhdet parhaista ovat olleet myös Michael Korsin matalat korkkarit, tosin niissä on vähän piikikkäämpi tuo kärki, joten ei ehkä passaa. Hienostihan noissa sait värin muutettua ja jospa ne uudetkin korkkarit löytyis jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mulle menee noista merkeistä ainoastaan Gaborin levein mahdollinen lesti ja joskus Clarks :D Toinen jalka levähti "hieman" synnytyksen jälkeen, ennen oli 38 jalka ja nyt 40 leveä räpylä. Kummallakin on nyt vaan tosi kapeita kärkiä ja Clarksit liian korkeella korolla.

   Aran ja Riekerin kengät mulle yleensä käy, mutta niistäkään ei semmosta ihan perusmallista avokasta nyt löytynyt. Ja kolusin Halosen, Sokoksen, Stockan, Aleksi13, Kenkämarskin, Kookengän, Imagewearin jne.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o