Siirry pääsisältöön

Nahkakenkien värjääminen

Olen viime viikot epätoivoisena etsinyt sopivia mustia korkokenkiä. Mulla on leveä jalka ja sopivia kenkiä on vaikea löytää. Työkenkien tulisi olla mustat, aitoa nahkaa, korko maks.6cm, kärki pyöreä ja kanta vankka. Mitään koristeita tms. härpäkkeitä ei kengissä myöskään saa olla.

Etsin kaikki keskustan liikkeet enkä löytänyt mitään sopivia kenkiä. Saappaat löysin onneksi Arlandan lentokentältä yhdestä liikkeestä. Mulla on tosi paksut pohkeet ja sopivia saappaita on ihan mahdotonta löytää.

Italian reissulta olin ostanut yhdet tummansiniset korkkarit, jotka päätin värjätä mustiksi. Kävin suutarilta ostamassa mustaa kenkämaalia (maksoi 7€ muistaakseni).Ensin kengät putsataan paketissa olevalla pesuaineella. Putsaamiseen käytin ihan normaaleja vanulappuja.


Sitten annetaan kuivua ennen maalin levitystä. Maalia laitetaan aluksi ihan tosi ohut kerros sienellä töpsötellen.

Annetaan taas kuivua ja laitetaan uusi kerros.

Mikäli maali ei tartu kunnolla voit yrittää hieman hioa nahkapintaa esim. hiekkapaperilla ja sen jälkeen taas putsaus ennen maalin levitystä.

Suojaa kengän sisäosat ja vaikeat kohdat voit vetäistä pikku sudilla.

Alimmassa kuvassa kengät on yhden maalikäsittelyn jälkeen. Eli paketista riittää maalia kyllä useampaankin kenkäpariin.


Kommentit

 1. Peter Kaiser, Gabor, Clarks, Högl ja Tamaris ainakin sopii monelle leveän räpylän omistajalle. :) Itselleni yhdet parhaista ovat olleet myös Michael Korsin matalat korkkarit, tosin niissä on vähän piikikkäämpi tuo kärki, joten ei ehkä passaa. Hienostihan noissa sait värin muutettua ja jospa ne uudetkin korkkarit löytyis jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mulle menee noista merkeistä ainoastaan Gaborin levein mahdollinen lesti ja joskus Clarks :D Toinen jalka levähti "hieman" synnytyksen jälkeen, ennen oli 38 jalka ja nyt 40 leveä räpylä. Kummallakin on nyt vaan tosi kapeita kärkiä ja Clarksit liian korkeella korolla.

   Aran ja Riekerin kengät mulle yleensä käy, mutta niistäkään ei semmosta ihan perusmallista avokasta nyt löytynyt. Ja kolusin Halosen, Sokoksen, Stockan, Aleksi13, Kenkämarskin, Kookengän, Imagewearin jne.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Noro

Iski se norovirus sitten tännekin. Sairastuin su-ma välisenä yönä ja olin eilisen ihan poissa pelistä. Mies joutui jäämään töistä kotiin hoitamaan poikaa. Tänään joutui menemään töihin, mutta onneksi tästä sohvalta käsin pystyy poikaa vahtimaan ja itsekin nukkumaan päikkäreiden aikana. Tän rajun taudin ansiosta vuorokaudessa lähti 3 kiloa. Nyt pystyn onneksi jo vähän juomaan vettä, laimennettua gefilus-mehua ja syömään jäisiä mustikoita. Eilen tuli ulos ihan kaikki. Pelkään vaan, että sama tauti iskee myös Simolle ja miehelle...

Rv 27+3

Tässä taas tämän viikon masukuvaa. Maha on jatkanut kasvuaan, mutta vieläkään se ei näy ollenkaan takaapäin ja ei pahemmin edestäkään jos on esim. musta paita päällä. Kävin perjantaina pitkästä aikaa leffassa (ja onnistuin jopa istumaan sen 2h paikoillaan käymättä kertaakaan vessassa!). Leffassa oli aika voimakkaat musat ja pikkusella tosi vahvat potkut... Ilmeisesti mahatyyppi kuulee jo ääniä ulkomaailmasta. Lauantaina kierreltiin miehen kanssa koko päivä kaupoilla. Jaksoin reissun tosi hyvin, kiitos vaan sille kuka keksi tuon tukivyön. Ilman sitä en enää kävelis yhtään mihinkään. Koska tämä mun tissiosasto näköjään yhä jatkaa kasvuaan jouduin käydä ostamassa taas uudet rintsikat. Meinas kuulkaa usko loppua siellä sovituskopissa. Nyt mulla on tasan yhdet sopivat rintsikat, kokoa 75G!! Mä en edes halua tietää mihin sfääreihin nää tissit paisuu siinä vaiheessa kun alan imettää. Tänään kävin tallilla koiran kanssa rämpimässä lumisella pellolla, uimassa ja illalla vielä kävelylenki

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o