Siirry pääsisältöön

Nahkakenkien värjääminen

Olen viime viikot epätoivoisena etsinyt sopivia mustia korkokenkiä. Mulla on leveä jalka ja sopivia kenkiä on vaikea löytää. Työkenkien tulisi olla mustat, aitoa nahkaa, korko maks.6cm, kärki pyöreä ja kanta vankka. Mitään koristeita tms. härpäkkeitä ei kengissä myöskään saa olla.

Etsin kaikki keskustan liikkeet enkä löytänyt mitään sopivia kenkiä. Saappaat löysin onneksi Arlandan lentokentältä yhdestä liikkeestä. Mulla on tosi paksut pohkeet ja sopivia saappaita on ihan mahdotonta löytää.

Italian reissulta olin ostanut yhdet tummansiniset korkkarit, jotka päätin värjätä mustiksi. Kävin suutarilta ostamassa mustaa kenkämaalia (maksoi 7€ muistaakseni).Ensin kengät putsataan paketissa olevalla pesuaineella. Putsaamiseen käytin ihan normaaleja vanulappuja.


Sitten annetaan kuivua ennen maalin levitystä. Maalia laitetaan aluksi ihan tosi ohut kerros sienellä töpsötellen.

Annetaan taas kuivua ja laitetaan uusi kerros.

Mikäli maali ei tartu kunnolla voit yrittää hieman hioa nahkapintaa esim. hiekkapaperilla ja sen jälkeen taas putsaus ennen maalin levitystä.

Suojaa kengän sisäosat ja vaikeat kohdat voit vetäistä pikku sudilla.

Alimmassa kuvassa kengät on yhden maalikäsittelyn jälkeen. Eli paketista riittää maalia kyllä useampaankin kenkäpariin.


Kommentit

 1. Peter Kaiser, Gabor, Clarks, Högl ja Tamaris ainakin sopii monelle leveän räpylän omistajalle. :) Itselleni yhdet parhaista ovat olleet myös Michael Korsin matalat korkkarit, tosin niissä on vähän piikikkäämpi tuo kärki, joten ei ehkä passaa. Hienostihan noissa sait värin muutettua ja jospa ne uudetkin korkkarit löytyis jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mulle menee noista merkeistä ainoastaan Gaborin levein mahdollinen lesti ja joskus Clarks :D Toinen jalka levähti "hieman" synnytyksen jälkeen, ennen oli 38 jalka ja nyt 40 leveä räpylä. Kummallakin on nyt vaan tosi kapeita kärkiä ja Clarksit liian korkeella korolla.

   Aran ja Riekerin kengät mulle yleensä käy, mutta niistäkään ei semmosta ihan perusmallista avokasta nyt löytynyt. Ja kolusin Halosen, Sokoksen, Stockan, Aleksi13, Kenkämarskin, Kookengän, Imagewearin jne.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Rv 17

Heti alkuun masukuvaa rv 17+0. Maha on kasvanut ihan älyttömästi! Ja myös selkä on ollut kipeä, eikä ihme kun pitää tuota möhkälettä kannatella. Tässä vielä vertailun vuoksi masukuva viime viikolta (rv 16). Tässä maha on mun mielestä tosi paljon pienempi kuin rv 15. Mahan koko riippuu kyllä aika paljon siitä, mitä päivän aikana on syönyt. Tällä viikolla kävin ekaa kertaa koko raskausaikana uimahallissa. Tykkään uida ja normaalisti uin sen 0,5h + 0,5h tai sitten koko tunnin putkeen. Mutta nyt huomasin kuinka tämä raskaus on romahduttanut mun kestävyyskunnon ihan totaalisesti! Ekan 10 minuutin jälkeen oli pakko siirtyä sinne hitaiden radalle ja 20 min jälkeen olin jo niin poikki (ja kiukkuinen niiden hitaiden matelijauimareiden vuoksi), että oli pakko mennä saunaan huilaamaan. Ja maha tuntui uidessa siltä, että se vaan hidastaa koko touhua. Vähän kuin olisi uinut joku kivireppu mahassa! Ensi viikolla uusi yritys.. Pääsin niistä järkyttävistä päänsäryistä eroon vähäksi aikaa kun a

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o

Viikko 7 + jotain

Olin viikonloppuna ratsastusleirillä. Kieltämättä oli ihanaa päästä laukkailemaan pitkin peltoja, hyppäämään maastoesteitä ja uittamaan hevosia. Unohdin melkein kokonaan olevani raskaana. Iltaisin teki ihan tajuttomasti mieli päärynäsiideriä. Nukahdin joka ilta siinä ysin maissa muiden jäädessä saunomaan ja juomaan olutta. Veneilijä lähti pariksi päiväksi Lappiin ja joudun nyt taas hengailemaan yksin täällä sen asunnolla alkuviikon. Ennen mä suorastaan rakastin yksin oloa, mutta nyt tää on jotenkin vaikeeta. Mun pitäisi tässä viimeistään ennen vauvan syntymää siirtää kirjat virallisesti tänne. Veneilijä vaihtoi jo huonejärjestystä niin, että meidän makkarista pääsee partsille ja suoraan vessaan (koska ravaan siellä kaiket yöt). Ja vauvan huoneeksi tulee isompi makkari. Siinä vaiheessa kun alan maalaamaan sitä toista makkaria vaaleanpunaiseksi tai -siniseksi niin mut saa kyllä oikeasti ampua.. Töissä ei myöskään kenellekään ole enää epäselvää se, että olen paksuna. Joku on ystävälli