Siirry pääsisältöön

Jos v*tutukseen voisi kuolla...

Niin olisin kuollut jo monta kertaa!

Työni on ajoittain aivan perseestä. Tai ei niinkään itse työ vaan ne työjärjestelyt. Nyt kun on tätä jokavuotista yt-kierrosta, tehostamista, liinausta ja sitten päälle vielä Juha-sedän kiky-sopimusta ja kuuden minuutin pidempi työpäivä, joka nostaa Suomen suosta.

Tuli ns. mitta täyteen. Päätin hakea opintovapaata. Joku kertoi, että 10 vuoden työuran jälkeen voi hakea aikuiskoulutusrahaa. Ja se raha vastaa ansiosidonnaista!

Laitoin ensin kouluun viestiä ja tiedustelin ovatko opintoni vanhentuneet. Kuulemma ei! Maksoin 50 euroa, jotta voin anoa opiskeluoikeuden palauttamista. Laskeskelin, että kursseja puuttuu jonkin verran ja inssityötä en ikinä edes aloittanut.

Opintovapaata voi hakea kahdeksi vuodeksi maksimissaan. Aikuisopintorahaa sai ennen 19kk ja Juha-setä teki tähänkin jotain viilausta eli 2017 alusta sitä voi saada max. 15kk. Laskeskelin, että jos opiskelen täyspäiväisesti saisin paperit ulos vuodessa.

Ajattelin hakea opintovapaata kuitenkin kahdeksi vuodeksi. Voisin hakea kevään yhteishaussa vaikka yliopistollekin.

Olen ollut aina hyvä matikassa, mutta sitten taas esim. enkussa ja muissa kielissä ihan surkea. Osaan kyllä puhua suomen lisäksi ruotsia ja englantia, mutta ruotsin kirjoittaminen on vaikeaa. Mietin jos hakisin yliopistoon jollekin ruotsinkieliselle linjalle. Ensin kuitenkin aloittaisin inssityön tekemisen, jotta saisin paperit nopeasti ulos.

Putkiremontti on valmis, mutta häkkikellarit ei. Lisäksi meidän kaikki joulukoristeet on lukitussa kontissa, joka avataan sitten joskus kun häkkikellarit on valmistuneet. Tämä joulu vietetään rapuvalosarjan ja muutaman kynttilän voimin. Joulukuusen jalka on toivottavasti parvekkeella...

Hauskaa joulun odotusta :)


Kommentit

  1. Ihan hyvät suunnitelmat. Kyllä ne opinnot siitä. Mä oon aina ollut surkee matikassa mutta kielissä hyvä. Hyvää joulun odotusta sinnekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o