Siirry pääsisältöön

Mies hoitovapaalla - miten meni?

Mies on nyt ollut kohta kuukauden lasten kanssa kotona. Ja niillä on vissiin mennyt ihan hyvin. Kaikki hengissä, koti ihan siisti ja silleen. Mies on opettanut Fridan käymään potalla, vienyt sen hammastarkastukseen ja mun ei tätä menoa enää tarvitse ite huolehtia mistään tämmösistä.

No okei, on toi mies ollut kaks viikonloppua putkeen jossain poikien reissuissa ja aika monta iltaa viikollakin kalassa/fudismatsissa tms. 

Mullakin on mennyt töissä ihan hyvin ja koko viime viikonlopun olin ylitöissäkin. Ihanaa kun ei oo joka aamu kamala kiire saada lapset päiväkotiin ja kotiinpäin tullessa ei tarvi stressata jos junat on myöhässä. Mut kyllä mä jo odotan syyskuuta ja viikon lomaa. Tulee ihan tarpeeseen. Mun tuurilla Turkissa syntyy sota, saadaan taas joku turistiripuli ja lentoyhtiö hävittää matkalaukut, mutta ihan sama.

Lasten jälkeen mun aivotoiminta on ehkä jotenkin pysyvästi hidastunut? Huomaan sen varsinkin töissä. Mun on vaikea muodostaa kunnollisia lauseita, oon huonompi tietoteknisissä jutuissa kuin ennen ja jotenkin käyn hitaalla. Ehkä se vaan kuuluu tähän ikään?

Onko teidän ukot olleet hoitovapaalla ja mitä ne on siitä tykänneet?
Kommentit

 1. Heh, hitaalla täälläkin. Mua vaivaa välillä myös tää toisen kotimaisen käyttö. Tuntuu siltä, ettei osaa suomee eikä ruotsia kumpaakaan kunnolla. Noo, ehkä aivotoiminta vielä normalisoituu (liekö se yhtään sen parempi juttu) lasten kasvaessa.

  Meillä mies jää kotiin seitsemäksi viikoksi ens viikon jälkeen. Hyvin tuo hommansa hoitaa, olihan se yh-isä jo aika kauan ennen kuin tavattiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuottaa vaikeuksia eniten ihan tuo suomi! Varsinkin jos puhut ensin ruotsia ja kieli kääntyy siitä suomeksi. Jos pitää kääntää joku lyhyt teksti suomesta ruotsiksi/enkuksi niin se sujuu vielä ihan ok. Mutta jos enkusta pitää vääntää ruotsiks tai toisinpäin niin ei suju ei...

   Kiva juttu! Jäätkö sä myös kotiin vai menetkö siksi aikaa töihin?

   Poista
 2. Mä en osaisi kuvitella mun miestä kotona lapsen/lasten kanssa. Hän osaa lämmittää ruokaa, mutta ei laittaa sitä. Eli jos minä olisin töissä ja mies kotona, niin minä laittaisin iltaisin lounaan seuraavaa päivää varten. Ei kiitos! Lisäksi tuntuu että miehellä menee kaikki aika lapsen kanssa. Ei puhettakaan mistään kotitöistä samalla. Ei pyykinpesua, ei pyykkien viikkausta siivouksesta puhumattakaan. Minä kyllä osaan sujuvasti hoitaa kaiken siinä sivussa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laiska äiti

Pahoittelen kun en ole viimepäivinä oikein jaksanut bloggailla. Mulla on kyllä tähän ihan hyvä selitys olemassa... Tuossa n. kuukausi sitten ihmettelin kun koko ajan paleltaa. Siis vaikka olin sisällä villasukat jalassa ja  ulkona untsika niskassa plussakeleillä. Järkyttävä nälkäkin oli koko ajan. Yhtenä iltana ei tehnyt mitään makeeta mieli. Siinä vaiheessa aloin hiljaa päässäni laskeskella 1+1 yhteen ja seuraavana aamuna ällötti jo kahvikin. Testasin huvikseni Pregcheckin liuskatestillä ja kaks viivaa pärähti. Melkoisen järkyttynyt olin enkä uskonut tulosta. Kipitin apteekkiin ostamaan Clearbluen digitestiä, joka näytti raskaana 3+. Seuraavana päivänä pääsin onneksi heti yksityiselle ultraan, koska menkoista laskettuna viikkoja olisi ollut tuolloin jo jotain 9+.. Pikku mötikkä siellä köllötteli ja sydän sykki. Koko vastasi 6+3 ja laskettu aika ultran mukaan 9.7.2013. Joten heipat ens kesän ratsastusleirille ja kotihoidontuella köyhäilyille... Olo on aamusta iltaan mitä kamal

Me&i-arvonta!

Kaikkien teidän ihanien lukijoiden kunniaksi päätin järjestää arvonnan. Palkintona on Me&i cuddly bears body koossa 86/92cm. Menee värien puolesta niin tytölle kun pojallekin :) Kaikki lukijoiksi liittyneet ovat mukana yhdellä arvalla kommentoimalla tätä postausta. Kaksi arpaa saat jos linkität arvonnan omaan blogiisi. Osallistua voi sunnuntaihin 13.1 klo 20 asti.

2020 Case Korona

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Tämä vuosi on ollut aika haipakkaa. Tammikuussa lomailimme Sallassa. Helmikuussa olin lomautettuna lentoemännän työstä. Maaliskuussa lensin ja sairastelin. Huhtikuussa lähinnä nukuin univelkoja pois ja lepäsin. Toukokuussa aloitin kesätyöt entisessä työpaikassani. Tein koko kesän pelkästään etätöitä ja odotin milloin pääsisin taas lomautukselta lentämään. Kesällä tuli konkurssi ja koko Helsinki base suljettiin.  Olin keväällä hakenut opiskelemaan ja aloitin elokuussa opinnot ammattikorkeakoulussa. Pääsin opiskelemaan rakennusmestariksi. Elokuussa aloitin myös työpätkän lentokentällä. Yhtäkkiä olin täysipäiväinen opiskelija ja tein siinä sivussa kahta työtä. Koronan vuoksi lähes kaikki opinnot olivat etänä.  Syyskuun jälkeen sain jatkosopimuksen molemmista työpaikoista. En ole ikinä viihtynyt etätöissä, koska kaipaan kovasti sosiaalisia kontakteja. Aloin marraskuussa olla niin väsynyt, että irtisanouduin vanhasta työstä kesken määräaikaisuuden.  Nyt o